Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 september 2020

Bitcoin koers week 37 inschatten? Hier moet je op letten:

De Bitcoin koers maakt sinds de afgelopen week wat onverwachte bewegingen. Ook de komende week staat de Bitcoin weer voor uitdagingen. Wij zetten op een rij welke factoren de Bitcoin koers voor week 37 zullen beïnvloeden.

Zoals altijd bekijken we eerst de actuele situatie van de Bitcoin. Hierna bespreken we de factoren die de koers van de Bitcoin deze week (week 37) zullen beïnvloeden. Tot slot geven we onze inschatting van de koersbeweging. Uiteraard moet je altijd jouw eigen onderzoek doen. Wellicht helpen deze suggesties daarbij.

De actuele stand van de Bitcoin

In onze crypto-analyse van afgelopen vrijdag zagen we dat de Bitcoin (BTC) met ruim 7% een flink koersverlies moest incasseren. Nadat de koers op zaterdag weer omhoog ging loopt deze nu weer naar beneden. Op het moment van schrijven duikt de munt zelfs onder de $ 10.000,-. De actuele koersen kun je natuurlijk altijd bekijken in het overzicht met live koersen op TradeinCrypto.com. Vraag is nu natuurlijk of we deze week rekening mogen houden met een rebound of een verdere koersdaling moeten verwachten. Wij bekijken vijf factoren die daarop van invloed zijn.

Bitcoin wacht op inflatie van de dollar

Een van de redenen voor de prijsdaling was de onverwacht goede prestatie van de dollar. De DXY (de Dollar afgemeten tegen andere valuta) scoorde 93,25. Analisten denken dat deze onder de 80 zal moeten zakken om als katalysator voor de bulls te dienen.

Welke stappen neemt Europa?

Ook Europa drukt deze week haar stempel op het lot van de Bitcoin. Allereerst zal men de Brexit-onderhandelingen met Groot-Brittannië vlot moeten trekken. Zoals we inmiddels weten zitten die onderhandelingen danig in het  slop en vaart de Bitcoin wel bij politieke instabiliteit. Daarnaast staat er voor donderdag een monetair besluit op de agenda. Hierin zal de ECB moeten beslissen hoe men omgaat met de gevolgen van de Coronacrisis. Mag de inflatie oplopen en volgt men het Amerikaans beleid of gaat men een eigen koers varen?

De uitkomst zal hoe dan ook de koers  van de Bitcoin beïnvloeden.

Hoe verlopen de CME-gaten?

Nu de koers daalt vragen steeds meer analisten zich af of het CME-gat op $ 9.700,-  gedicht zal worden. Daarnaast is er dit weekend een nieuw CME-gat ontstaan rond  $ 10.615,-.

In een achtergrondartikel hebben onze collega’s van TradeinCrypto.com alles wat je over CME-gaten moet weten voor de Bitcoin-handel op een rij gezet.

Fundamentele analyse toont vertrouwen

Wie de fundamentele factoren bekijkt ziet dat investeerders vertrouwen houden in de Bitcoin. Zo  is de mining difficulty slechts licht gedaald, naar  schatting zo’n 1,7%. Ook de hash rate daalt met 122 EH/s slechts marginaal sinds het record van Augustus.

Fear and Greed index wordt gunstiger

Na de koersstijgingen stond de Fear&Greed-index erg hoog. Na de koersval van afgelopen week daalde de index vrijdag zo’n 40%, waardoor er nu weer  een score van 41/100 op het bord staat. Nu valt daar,  zoals wij vorige week al  deden, wel een kanttekening bij te maken, maar men vat dit toch als een positief signaal op.

Onze verwachting voor de Bitcoin deze week

De markt geeft deze maandag nog een vertekend beeld omdat er wegens Labour Day in Amerika minder gehandeld wordt dan normaal. Voor zover we inschatten heeft  de markt momenteel te weinig kracht om de bearish trend op korte termijn te keren. Het Amerikaanse sentiment en wellicht het dichten van het CME-gat op $ 9.700,- kan de markt meer vertrouwen geven. Uiteraard is het ook de vraag hoe Europa donderdag de inflatieverwachting beïnvloedt. Ik verwacht dat de Bitcoin bearish/consoliderend blijft tot het CME-gat gedicht is of tot donderdag een voor de Bitcoin positief besluit volgt.  Hierna moet er, afgaande op de hash rate en fear&greed index genoeg vertrouwen zijn om de  Bitcoin weer in stijgende lijn te krijgen en wellicht rond het weekend het CME-gat op $ 10.600,- ook te dichten. Uiteraard is dit een schatting en geen advies, maar  als je in Bitcoin geïnteresseerd bent lijkt dit wel een goed moment om jouw eigen  onderzoek te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Cointelegraph

 

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin koers week 37 inschatten? Hier moet je op letten:
Sluiten