Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 mrt 2020

Bitcoin-update: koersen stijgen, maar is het te vroeg?

In onze crypto-analyse van gisteren zagen we dat de koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten snel stegen. Ook vandaag was het voor de Bitcoin en veel cryptomunten op het eerste gezicht een positieve dag. Experts zijn echter bang dat we te vroeg gejuicht hebben. Op de lange termijn blijven de vooruitzichten gunstig. Wij zetten de situatie op een rij. Ook bekijken we wat je kunt verwachten.

De actuele situatie voor de Bitcoin en andere cryptomunten

Gisteren zagen we in onze crypto-analyse eigenlijk alleen maar positieve koersen bij een sterk stijgende marktkapitalisatie. Vandaag had de markt een moment nodig om te stabiliseren. Dit zien we terug in de marktkapitalisatie. Deze bedroeg gisterenochtend 183,7 miljard en dook daarna iets lager om vanochtend weer te herstellen. In de loop van de ochtend stegen de investeringen in de Europese markt. De marktkapitalisatie liep toen op naar 187,3 miljard en de aanval op de grens van $ 7.000,- werd ingezet.

Helaas lukte het niet om deze grens te passeren en daardoor zakte de koers van de Bitcoin. Ook de marktkapitalisatie liep terug en noteert momenteel rond 179 miljard. De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 67,66% bedroeg, liep iets op naar 67,75% nu. Uiteraard zien we deze mislukte aanval terug in de koersen.

Actuele koersen Bitcoin en top 10 cryptomunten

In onderstaand overzicht is goed te zien dat de Bitcoin na een positieve tijd even gas terug moet nemen nu de aanval op de grens van $ 7.000,- mislukte. Ook de overige cryptomunten reageren afwachtend en noteren iets lager dan de stand van gisterenochtend. De Bitcoin noteert in dollars op dit moment een stand van $ 6.637,21. In onderstaand koersoverzicht zie je de actuele stand van zaken in één oogopslag.

Bitcoin update: Bitcoin en cryptomunten ontwikkelen positief, maar is deze vertraging een voorbode? Live koersen vastgelegd om 21.25 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Koerscorrectie op korte termijn?

Op basis van technische analyses zien we dat de Bitcoin op het punt staat om uit haar stijgende patroon te breken. Zoals altijd kan dit zowel op bearish als op bullish wijze. Technische indicatoren laten echter zien dat deze beweging waarschijnlijk bearish zal zijn. De munt zal in dat geval naar verwachting in eerste instantie steun vinden rond $ 6.399,- en daarna, indien nodig, rond $6.064,-. Mochten de koersen onverwacht stijgen dan liggen de volgende weerstandsniveau’s wat verder weg. Er lijkt dan bij een ommekeer ruimte voor stijging tot $6.825,-. Wanneer de munt die grens passeert is er veel ruimte voor verdere groei. De volgende serieuze weerstand wordt dan voorzien op $ 8.024,-.

Ontwikkeling op middellange termijn spannend

De ontwikkelingen op korte termijn hebben ook meer dan gemiddeld invloed op de koersverwachting op middellange termijn. Er vormt zich namelijk een zogenoemd ‘kruis des doods’. Hierbij daalt het voortschrijdend gemiddelde van de koers op korte termijn onder het gemiddelde over langere termijn. Wanneer dit gebeurt voorzien de analisten een lange tijd van relatief vlakke koersontwikkeling tussen $ 6.000,- en $ 8.000,-. De verwachte groei naar $ 10.000,- zou dan pas rond e Bitcoin halving verwacht worden. Dat zal naar verwachting over 49 dagen zijn.

Vooruitzichten Bitcoin op de lange termijn misschien wel gunstiger dan ooit

Zoals we vanmiddag al konden lezen zijn de vooruitzichten voor de Bitcoin gunstig. Steeds meer experts zien aanwijzingen dat de koers makkelijk over de $ 100.000,- kan gaan. Onderzoekers van cryptobeurs Kraken voorzien namelijk dat veel rijke millenials hun erfenis tussen nu en 2044 deels in Bitcoin zullen investeren. Daarmee is een koers van $ 340.000,- in 2044 naar hun mening reëel.

Of dat zo is valt natuurlijk te bezien. Wij focussen ons voorlopig op de ontwikkelingen op kortere termijn en die kan jij natuurlijk volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin-update: koersen stijgen, maar is het te vroeg?
Sluiten