Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 nov 2020

Bitcoin break: Bitcoin even op koersrecord. Cryptomarkt weer booming

Het werd een historische dag voor de Bitcoin op de Europese financiële markten, want de grootste cryptomunt vestigde een nieuw koersrecord. Inmiddels lijkt de hele cryptomarkt weer in jubelstemming. Wij analyseren de markt en bekijken een fraudewaarschuwing van de AFM.

Uiteraard beginnen we met de laatste stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin in de lift, cryptomarkt explodeert

De Bitcoin begon vrijdagavond langzaam tekenen van herstel te vertonen. Sindsdien zit de koes van de grootste cryptomunt weer in de lift. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 16.107,67 ($ 19.252,41) en dat is 7,26% hoger dan gisteren. Ook de overige cryptomunten uit de top 25 van Tradeincrypto.com doen het goed. Op 2 stable coins na noteren alle munten een winst, waarbij de Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) met respectievelijk 12,10% en 10,61% dubbele cijfers noteren. De live cryptokoersen kan je uiteraard steeds zelf volgen.

Bitcoin bereikt koersrecord

Iedere cryptobeurs noteert zijn eigen koers voor cryptomunten zoals de BTC. Daarom noteerde de Bitcoin vanmiddag op slechts enkele cryptobeurzen een koersrecord. Het oude record, dat op 16 december 2017 op Bitstamp gevestigd werd bij een koers van $ 19.666,- sneuvelde toen de koers net voor 15 uur $ 19.808,- aantikte. Op cryptobeurs Kraken leidde dit tot een ‘stop-loss run’. Hierbij drukken grote handelaren bewust de prijs. Zij verwachten dat er dan automatisch geplaatste ‘stop-loss’ orders getriggerd worden. Hierdoor daalt de koers nog sneller, waarna de ‘grote jongens’ vervolgens op het diepste punt proberen in te slaan. Dat lukte vanmiddag dus op cryptobeurs Kraken, waar men een flash crash met koersval van $ 3.000,- noteerde. Ook John Bollinger (inderdaad, die van de Bollinger bands) waarschuwt voor te veel optimisme. Het team van Binance ging daarentegen uit haar bol. Het lijkt er vooralsnog op dat de grootste cryptomunt zich weer herpakt heeft, maar voorzichtigheid blijft geboden.

AFM waarschuwt voor Nederlandse Cryptofraude

Alsof de gewone cryptobeurs al niet spannend genoeg is proberen sommige figuren een stapje verder te gaan. Een van deze partijen, BTCbrokerz, liep daarbij tegen de lamp van onze financiële toezichthouder AFM. Volgens diverse media heeft het bedrijf klanten opgelicht met een zogenoemde ‘Boiler-room’-fraude. Met dit systeem verkocht de onderneming volgens het artikel niet bestaande en waardeloze cryptoproducten aan nietsvermoedende klanten. De AFM waarschuwt dan ook om geen zaken te doen met dit bedrijf.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin even op koersrecord. Cryptomarkt weer booming
Sluiten