Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 okt 2020

Bitcoin update: Bull boven $ 13.000,-. Hoe groot is BTC? Is er groeiruimte?

De koers van de Bitcoin (BTC) blijft stijgen, al is het tempo lager dan gisteren. Inmiddels is de munt wel de $ 13.000,- gepasseerd. Dat levert de vraag op wat we kunnen verwachten. Door de gestegen marktkapitalisatie borrelt er nog een vraag. Hoe groot is de Bitcoin (BTC) nu echt? Wij gaan op zoek naar de antwoorden.

Uiteraard kijken we eerst naar de huidige stand van de Bitcoin nu de Europese markten gesloten zijn.

Bitcoin sluit Europese handelsdag positief af

Gisteren zorgde PayPal voor een koersversnelling van de toch al stijgende Bitcoin. Ondanks dat we vandaag geen schokkend nieuws zagen en vanmiddag zelfs een vertekend beeld constateerden zien we dat de Bitcoin toch gestegen is in vergelijking met gisteren. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de grootste cryptomunt namelijk EUR 11.041,18 ($ 13.057,51) en dat is 0,39% hoger dan gisteren. Als e op Tradeincrypto.com de live koersen bekijken zien we dat de groei van de Bitcoin iets achterblijft bij de koersstijging van de verschillende Altcoins in de top 25 cryptomunten. Dit levert de vraag op hoe groot de BTC nu echt is.

Marktkapitalisatie Bitcoin brengt cryptomunt bij ‘grote jongens’

Op dit moment zien we dat de totale cryptomarkt een marktkapitalisatie van 391,6 miljard kent. De Bitcoin is hierin goed voor 61,8% van het totaal, oftewel $ 232, 01 miljard. Dergelijke getallen blijven altijd wat abstract. Een website maakt nu inzichtelijk wat de waarde van bedrijven en financiële instrumenten is op basis van marktkapitalisatie. Hier zien we dat de BTC momenteel de 21ste plaats wereldwijd inneemt. Ironisch is dat de aankondiging die PayPal gisteren deed ervoor zorgde dat BTC door de koersstijging PayPal passeerde op diezelfde lijst. Ook grote bedrijven zoals Walt Disney, Intel en Coca Cola moeten in de BTC hun meerdere herkennen. Andere spelers zijn duidelijk nog een maatje te groot. Zo is koploper Apple met een marktkapitalisatie van meer dan 2 triljard duidelijk nog een maatje te groot. Mocht BTC de ambitie hebben om de nummer 1 te worden zal men dus met 21 miljoen munten meer dan 2 triljard waarde op moeten bouwen. Daarmee is het koersdoel om de meest waardevolle bezitting ter wereld te worden $ 100.000,-. Op korte termijn lijkt dat niet te gaan lukken.

Wat kunnen we nu van BTC verwachten?

Hoewel de Bitcoin door de $ 13.000,- brak is de marge nog te klein om te stellen dat de BTC de grens van $ 13.000,- echt gepasseerd is. Toch lijkt die ruimte er wel. Op grond van de ‘gouden ratio’ binnen de Fibonacci-analyse verwachten insiders met een track record dat de Bitcoin ruimte heeft om door te groeien tot de $ 14.000,-. Uiteraard is hierbij, zoals we vanmiddag zagen, van belang dat de Bitcoin wel goed reageert op de cruciale weerstand- en steunniveaus voor de korte termijn. Hier zijn de ogen van de meeste investeerders dan ook op gericht.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: Bull boven $ 13.000,-. Hoe groot is BTC? Is er groeiruimte?
Sluiten