Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 okt 2020

Bitcoin maakt koerssprong. Jack Dorsey en Elon Musk weten waarom

Bij het sluiten van de Europese markt maakte de Bitcoin een koerssprong. Dit kwam door belangrijk nieuws uit Amerika. Er lijkt nog meer goed nieuws onderweg te zijn. Wij zetten de zaken op een rij.

Vandaag kunnen we met een positievere blik kijken naar de stand van van zaken voor de Bitcoin bij het sluiten van de Europese markten.

De Bitcoin eindigt positief bij sluiten Europese markt

Nu we bij het sluiten van de Europese markt de stand opmaken zien we dat de Bitcoin op het moment van schrijven een koers noteert van EUR 9.298,22 ($ 10.927,87) en dat is 2,13% hoger dan de rest van de markt. Hiermee presteert de BTC, zoals je in het overzicht met live cryptokoersen kunt zien, in de kopgroep van belangrijkste cryptomunten. De reden hiervoor komt echter uit Amerika.

Jack Dorsey zet zijn liefde voor Bitcoin om in daden

Voor opening van de Amerikaanse beurzen maakte het beursgenoteerde bedrijf Square, moederbedrijf van onder andere Twitter, bekend dat het op de ‘over the counter’ markt 4.700 BTC heeft gekocht. Met deze investering is een bedrag van $ 50 miljoen gemoeid en dat is 1% van het balanstotaal van het bedrijf. Daarmee is deze investering naar verhouding groter dan het belang dat MicroStrategy eerder in BTC nam, hoewel dit belang in absolute aantallen (38.250 BTC) veel groter was. Daarmee wordt de Bitcoin in rap tempo schaarser.

Bovendien is Square het moederbedrijf van Jack Dorsey, de topman van Twitter die Bitcoin al langer als zijn favoriet bestempelt. Dat de oppertweet nu de daad bij het woord voegt biedt ook vertrouwen voor de markt. Daarbij stimuleerde Jack Dorsey bij de bekendmaking andere ondernemers om hetzelfde te doen door zijn plan van aanpak te openbaren.

Komen er meer grote investeerders aan?

Met de tweede grote onderneming die Bitcoin opneemt als onderdeel van hun vermogenspositie lijkt de deur voor meer grote bedrijven steeds verder open te gaan. Crypto-influencers speculeren dan ook druk over de volgende crypto-enthousiaste CEO die de daad bij het woord voegt en daadwerkelijk instapt. Eén naam wordt daarbij veel genoemd, die van Elon Musk.

Insiders maken de grap dat Elon Musk, die eerder opzichtig flirtte naar de positie van CEO van cryptomunt Dogecoin (DOGE) wellicht eerder daarin zou beleggen, maar dat lijkt niet realistisch. Kortom, de koersstijging brengt tot uiting dat de markt waardeert dat Bitcoin door steeds meer serieuze bedrijven als waardevolle toevoeging van het portfolio wordt gezien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin maakt koerssprong. Jack Dorsey en Elon Musk weten waarom
Sluiten