Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 mei 2019

Dit veroorzaakt de snelle koersstijging van de Bitcoin

De koers van de Bitcoin cirkelde vandaag rond de $ 8.000,- waarbij positieve en negatieve momentopnamen in de dagkoersen elkaar afwisselden. Steeds meer analisten vragen zich af wat de volgende stap is. Houdt de Bitcoin, net als maandag, even de adem in om weer vol gas de volgende $ 1.000,- aan weerstanden weg te poetsen of krijgen de voorstanders van een flinke dip gelijk? Om dit in te schatten maken we een overzicht van de oorzaken voor een koersstijging. We beginnen dan ook in Azië, China om precies te zijn. 

Ligt de belangrijkste oorzaak voor de koersstijging van de Bitcoin in China?

Als je onze updates regelmatig leest zie je de laatste tijd dat de impulsen voor een stijgende Bitcoin steeds ingegeven worden door een stijgende marktkapitalisatie. Die marktkapitalisatie wordt dan vaak weer vanuit Azië geïnitieerd. Steeds meer analisten komen tot de conclusie dat de verklaring voor de stijgingen in China gevonden moet worden. Sinds namelijk de handelsoorlog tussen China en Amerika heviger wordt staat de koers van de Chinese Yuen onder druk. Aangezien China streng toezicht heeft op de financiële sector willen veel Chinezen niet openlijk valutaposities tegen de Yuen innemen.

Dubbel voordeel voor Chinezen door koersstijging

Aan de andere kant willen de Chinezen natuurlijk ook hun geld niet verliezen. De Bitcoin is dan een mooi middel om de waarde van jouw bezit te bestendigen. Het vermoeden is dan ook dat vooral Chinese beleggers in Bitcoin investeren. Hier ontstaat een vliegwiel-effect als ze door hun investeringen de koers zien stijgen. Zij profiteren dan immers ineens van winst. Dat is anders dan waardevermindering door inflatie. Het is ook opvallend dat, nu Trump een nieuwe top aankondigde en de gemoederen wat lijken te bedaren, de Bitcoin even adempauze neemt.

Zorgt China of SEC voor de adempauze van Bitcoin van vandaag?

Sommigen stellen dat de koersstijging van de Bitcoin even stil ligt omdat de SEC gisteren een besluit tot ETF uitstelde omdat zij eerst een marktconsultatie wilde laten doen. Ik geloof die theorie niet. Hiervoor heb ik twee argumenten. Enerzijds zien we dat de kapitaalsinjecties voornamelijk plaatsvinden in de tijdszones dat Aziatische beurzen open zijn. Zoals we in onze crypto-analyse van vanmorgen al zagen liep die kapitaalinjectie na de aankondiging van de SEC gewoon op.

Daarnaast lijkt de mogelijkheid voor Amerikaanse ETF’s voor China in het geheel niet van belang. Immers, toen de laatste ETF op het laatste moment niet doorging reageerde de Bitcoin-koers al nauwelijks meer. Ook hebben de Chinezen genoeg mogelijkheden om in ETF’s te handelen aangezien ze buiten Amerika voldoende worden aangeboden.

Uiteraard doemt de vraag op wat dit voor de koers van de Bitcoin betekent. Veel analisten durven zich daar niet over uit te laten. In onze bijdrage van morgen leggen we uit dat er wel degelijk mogelijkheden zijn voor groei, als we analisten mogen geloven. Aan de andere kant geeft niemand garantie, dus is het verstandig om jouw eigen onderzoek te doen de live koersen en het laatste nieuws goed in de gaten te houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Dit veroorzaakt de snelle koersstijging van de Bitcoin
Sluiten