Robert Kroes
Robert Kroes Tech 05/10/2020

Positieve Bitcoin wacht op 150.000 BTC. Wat wordt de impact?

De Bitcoin begint positief aan de nieuwe week, maar houdt de adem in. Er komt namelijk binnenkort 150.000 Bitcoin vrij. Wat voor impact heeft dat?

Voordat we bespreken wat er aan de hand is met 150.000 vrijkomende BTC bekijken we eerst de actuele stand van zaken.

Hoe presteert Bitcoin na het weekend?

We zagen afgelopen week hoe de Bitcoin door diverse onvoorziene omstandigheden een negatieve dagkoers noteerde. In het weekend hield de dalende trend aanvankelijk aan. Toch bleef de koers boven de $ 10.500,-. Inmiddels toont de markt herstel. De koers van de Bitcoin bedraagt momenteel € 9.087,55 ($ 10.683,87) en dat is 0,74% hoger dan gisteren. Zoals je in het live overzicht van cryptokoersen kunt zien is ook de rest van de cryptomarkt voorzichtig positief aan de nieuwe week begonnen.

Analisten maken zich op voor een bijzondere gebeurtenis.

Er komt 150.000 Bitcoin vrij

Op 15 oktober verstrijkt de deadline voor crediteuren van de failliete cryptobeurs Mt. Gox om met een plan te komen om de veiliggestelde cryptobezit van de beurs na het faillissement in 2014 terug te geven aan de eigenaren. Het gaat daarbij om 150.000 Bitcoin.

In 2014 werd de op dat moment toonaangevende cryptobeurs Mt. Gox gehackt. Dit leidde tot een faillissement van de beurs. Voor het faillissement was de koers van de Bitcoin zo’n $ 850 en na het faillissement daalde dit tot $ 580,-.

De curatoren hebben de cryptobezittingen van de beurs veilig gesteld en hebben de cryptomunten sindsdien onder zich gehouden. Eerdere deadlines voor een uitgifteplan werden opgeschoven, maar deze keer duldt de rechtbank geen verder uitstel. Dit betekent dat deze 150.000 Bitcoin dus vrijgegeven worden en verdeeld worden onder de destijds getroffen eigenaren. De impact op de markt kan zeer groot zijn.

Hoe zal de markt reageren?

Wanneer de uiteindelijke uitdelingslijst uiterlijk 15 oktober op tafel ligt zal er ongetwijfeld tijd overheen gaan voordat die uitdeling ook plaats gaat vinden. Een van de belangrijke onderdelen van het plan zal zijn hoe men gaat uitkeren.

In het slechtste scenario deelt men alle openstaande tegoeden ineens uit. De kans is dan groot dat veel getroffenen het koersverschil tussen de huidige koers en de koers in 2014 aangrijpen om hun banksaldo aan te vullen. Uiteraard kunnen de gecompenseerde bezitters hun BTC ook houden en verder beleggen.

De verwachting is dat er echter veel prijsvolatiliteit zal ontstaan. Gezien de mogelijke impact van deze transactie is het zeker goed om de waarschuwing van Mr. Whale op te pakken en deze mee te nemen in jouw eigen onderzoek.

Wellicht helpt het voortschrijdend gemiddelde je om een trendwijziging in de markt op tijd te ontdekken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Positieve Bitcoin wacht op 150.000 BTC. Wat wordt de impact?
Sluiten