Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 okt 2020

Bitcoin lunchbreak: koers vertekent, markt toont hoop en angst

De Bitcoin zet de stijging van gisteren door, maar geeft een vertekend beeld. Dit geldt momenteel voor de hele cryptomarkt, waar hoop en angst elkaar afwisselen. Wij zetten de zaken op een rij.

Zoals altijd kijken we eerst naar de actuele stand van zaken van de Bitcoin en de cryptomarkt.

Stijging Bitcoin geeft een vertekend beeld

Tijdens onze Bitcoin-update van gisteravond zagen we dat de Bitcoin sterk steeg. Wanneer we nu na de Europese ochtend naar de cryptomarkt kijken zien we dat de stijging van de Bitcoin doorzet. De koers noteert momenteel EUR 10.855,96 ($ 12.864,57) en stijgt daarmee 5,78 % ten opzichte van de koers die gisteren rond lunchtijd op de borden stond. In het live overzicht van cryptokoersen van Tradeincrypto.com zien we dat de rest van de markt ook zeer positief gestemd is. Toch vertekent dit beeld.

De Bitcoin steeg namelijk hard sinds gisteravond en tikte vanochtend zelfs de $ 13.000,- aan (het hoogste punt lag op $ 13.234,-). In werkelijkheid is de koers vanochtend dus niet gestegen, maar iets gedaald. Overigens is dit geen reden tot paniek. Voor investeerders is het belangrijk dat de BTC boven het weerstandsniveau van $ 12.050,- uitbrak. Inmiddels geldt dit niveau als eerste belangrijke steunniveau. Het is niet vreemd dat de BTC niet bij de eerste poging door deze weerstand breekt.

Men blijft dan ook een bullish trend zien en is vooral gefocust op de volgende weerstandsniveaus, die op $ 14.000,-,$ 16.400,- en $ 19.500,- liggen. Er lijkt door de grote afstand tussen de weerstandniveaus dus genoeg ruimte voor investeerders om rendement te blijven behalen. Dit biedt hoop en dat zien we.

Tether (USDT) biedt hoop voor de Bitcoin

Investeerders blijken namelijk zeer enthousiast om extra Bitcoin aan te kopen. Om aan de sterk toenemende vraag te voldoen heeft Tether (USDT) een half miljard USDT uitgegeven. Tether (USDT) wijst beschuldigingen van prijsmanipulatie van de hand en beroept zich erop dat zij de extra USDT heeft geschapen om Tron (TRX) te voorzien. In dit achtergrondartikel van Tradeincrypto.com lees je meer informatie over de wisselwerking tussen Tether (USDT) en BTC.

Toch zijn investeerders niet alleen maar positief. Zoals altijd houden zij ook rekening met diverse negatieve aspecten.

Deze angsten leven onder investeerders

De website Cryptopotato deed een onderzoek naar de grootste zorgen onder crypto-investeerders. Op basis van de 500 reacties die zij ontvingen benoemen zij de vier grootste angsten onder investeerders. Dit zijn:

  • De vraag of Donald Trump opnieuw president wordt (39%);
  • De bewegingen op de aandelenmarkt (32%);
  • De goudprijs (18%);
  • De DeFi hype (13%).

De herverkiezing van Donald Trump lijkt belangrijker te worden. Dit komt vooral omdat Joe Biden zich afzet tegen de manier waarop de huidige regering de Coronacrisis financieel te lijf gaat. Hij vindt dat de grote bedrijven en ‘Wall Street’ te veel profiteren. Hij wil daarom belastingen voor bedrijven verhogen en de stimuleringsplannen (die de inflatie zullen verhogen) veranderen. Dit is niet positief voor de Bitcoin.

Wanneer Biden verkozen wordt zal dit ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor de aandelenkoersen en dat verklaart waarom beleggers zich daar zorgen over maken. Vraag is welke correlatie dan het zwaarst wordt voor de Bitcoin, die met de goudprijs of met de aandelenmarkt.

Tot slot bleek de koers van de Bitcoin na de vorige verkiezing van Trump sterk te stijgen en investeerders hopen uiteraard op een zelfde effect.

Zoals we eerder concludeerden breekt er dus een spannende tijd aan voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunchbreak: koers vertekent, markt toont hoop en angst
Sluiten