Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 nov 2020

Bitcoin break: koersval Bitcoin zet door. Duikt munt naar $ 5.000,-?!?

Inmiddels zijn de Europese financiële markten na een ontnuchterende dag gesloten. De opening van de Amerikaanse beurzen brengt nog geen verlichting want doe koersval voor Bitcoin en andere cryptomunten gaat door. Vraag is natuurlijk hoe dit kan gebeuren. Sommige analisten houden rekening met een terugval naar $ 5.000,-. Is dit realistisch? Wij analyseren de gebeurtenissen van vandaag.

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin daalt verder, cryptomarkt keldert nog harder

We zagen vanmiddag al dat de vreugde van de koersstijgingen eerder deze week snel verdampte. Inmiddels lijken de koersen alleen maar sneller te duiken. Waar we gisteravond nog een winst zagen zijn de cijfers van vandaag een domper. De Bitcoin noteert op dit moment EUR 13.912,86 ($ 16.568,98) en dat is een verlies van liefst 12,17% ten opzichte van gisteren. Het ironische is dat de grootste cryptomunt daarmee, los van de stable coins, in de top 3 van beste resultaten staat. De live cryptokoersen op de site van TradeinCrypto.com laat zien dat verliezen van 20% of meer momenteel eerder regel dan uitzondering zijn. Vraag is natuurlijk hoe de Bitcoin zo snel onderuit kan gaan en hoever de koers nog zal dalen.

Waarom gaat de Bitcoin onderuit?

Uit analyses blijkt dat de verkoop vannacht is ingezet door een klein aantal beleggers (met name in de Aziatische markt). Zij hebben de slapende hodlers van 2017 wakker gemaakt en die bleken bang voor een koersval. Zo noteert eToro dat liefst 19% van de posities die in 2017 zijn ingenomen en nog bestonden op 1 november na die datum zijn verzilverd. Dit veroorzaakte een tweede verkoopgolf, waarbij cryptobeurs Coinbase problemen had om alle orders te verwerken. Dit leidde tot nog meer onrust. De beursgigant geeft aan dat alles inmiddels weer normaal functioneert. Daarbij kregen we, zoals we vanmiddag al beschreven, vandaag diverse sneeuwballen te verwerken. Vraag is nu hoever deze nog doorrollen.

Klapt de koers terug naar $ 5.000,-?

Er bleek niet alleen paniek op de beurzen te ontstaan. Ook de analisten op social media verschoten van kleur. Zo hield crypto-analist Dyme in zijn statistieken rekening met een terugval van de Bitcoin-koers naar $ 5.433,-. Gelukkig blijkt dit een worst-case scenario. Op grond van een Fibonacci-analyse verwacht hij dat er een correctie komt naar een koers rond $ 13.500,-. Ook dat lijkt echter nog overdreven. Op basis van andere analyses schat men in dat er een stabiel steunniveau ligt tussen $ 16.163,- en $ 16.684,-. Het tweede steunniveau ligt daarbij rond $ 15.417,-. Door de snelle koersstijging zou zo’n correctie de bull-run in stand blijven. Volgens hen volgt er dan ook een rebound die weer tot koersen nabij het koersrecord ligt. De analisten van eToro stellen dat pas bij een koersdaling onder $ 10.000,- de bull-rally officieel als gebroken kan worden bestempeld. Uiteraard kijkt men met argusogen naar de Aziatische markt. Gaat men vannacht de spreekwoordelijke dip kopen of zal men de verkoopgolf juist aanwakkeren?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koersval Bitcoin zet door. Duikt munt naar $ 5.000,-?!?
Sluiten