De Bitcoin heeft politieke rust. Koersanalyse voor het weekend

We zagen dat de Bitcoin rond het weekend profiteerde van de politieke onrusten tussen Amerika en Iran. Of de rally geheel aan de politieke crisis te verbinden is kun je jezelf afvragen. Wel is een feit dat nu het acute oorlogsgevaar geweken lijkt, de koersen ook weer tot rust komen. We zien voor de tweede dag op rij negatieve dagkoersen en positieve weekkoersen. De vraag is wat we nu kunnen verwachten. Wij schatten de situatie voor de komende dagen in. We gaan er daarbij vanuit dat er geen nieuwe politieke escalatie komt.

Koersbeweging Bitcoin, een analyse?

In een redelijk stabiele markt beweegt de Bitcoin binnen bepaalde bandbreedtes. Deze worden gevormd door het voortschrijdend gemiddelde over langere tijd. Hoe die patronen zich vormen en welke tendens zij aangeven biedt inzicht in het koersverloop op lange termijn. Vervolgens zorgt de voortdurend wisselende koers van de Bitcoin ook voor patronen binnen die bandbreedtes. Hier kunnen we iets van leren op kortere termijn. Peter Brandt is een crypto-expert die zich op dit soort statistieken focust. Hij heeft een mix van patronen en trends gevonden waarmee hij technisch analyseert of de Bitcoin bullish of bearish is. Deze analyses en de toetsing daarvan kun je hier lezen.

Bitcoinkoers juist negatief dóór rally

Wanneer er een rally plaatsvindt stijgt de Bitcoin-koers door naar de bovenkant van bandbreedtes en gaat daar wellicht overheen. Hierdoor is de prijs van de Bitcoin hoger dan je op grond van de technische analyses mag verwachten. Men betaalt dan dus, technisch gezien te veel voor de Bitcoin. Te veel betalen doet niemand graag, dus kenmerkend is dat er op zo’n moment minder gekocht wordt en dat meer mensen proberen de winst te verzilveren. Doordat er dan meer vraag dan aanbod ontstaat zal de prijs dalen. Na de rally en de daaruit voortvloeiende correctie zal de Bitcoin, als er geen speciale ontwikkelingen zijn, haar reguliere trend voortzetten.

Koersverwachting voor de komende dagen

Als we ervan uitgaan dat de Bitcoin, zoals we in onze crypto-analyse van vanmorgen zagen, richting de ondergrens van het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen gaat kunnen we een kleine verdere koersdaling verwachten. Voor de plotselinge rally was de langetermijn-tendens licht negatief, dus een verdere koersdaling is ook te voorzien. Sommige analisten zien een koersval richting $ 6.000,- volgen, maar die mening deel ik niet. Naar mijn idee zal de aankomende Bitcoin halving verder verdisconteerd worden in de waarde. Deze positieve verwachting op lange termijn heeft naar mijn idee een dempende werking op de daling op korte termijn. Al inschattend voorzie ik de komende dagen onder reguliere marktomstandigheden een teruggang naar $ 7.500,-. Uiteraard is dit een persoonlijke mening en geen handelsadvies. Het is aan te raden om vóór een investering altijd jouw eigen onderzoek te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
De Bitcoin heeft politieke rust. Koersanalyse voor het weekend
Sluiten