Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 okt 2018

De volgende 10 jaar: Bitcoin gaat de strijd verliezen van deze 2 munten

Het is alweer tien jaar geleden dat de mysterieuze bedenker van Bitcoin zijn white paper publiceerde. Dan hebben we het natuurlijk over Satoshi Nakamoto, de anonieme Japanner achter de cryptocurrency. Of is het toch Elon Musk? Zonder grappen: de wereldwijde economie is sindsdien totaal veranderd.

‘Dominantie Bitcoin neemt af’

Met een marketcap van meer dan 112 miljard dollar en een dominantie van 53 procent kun je niet om Bitcoin heen. Toch gaat daar verandering in komen, als we Nigel Green moeten geloven.

Hij is oprichter en CEO van financieel adviesbureau deVere Group. Zij beheren meer dan 10 miljard dollar aan assets. Volgens Green gaan de komende tien jaar er heel anders uit zien dan het eerste decennium van Bitcoin.

Hij erkent dat de munt verantwoordelijk is voor de cryptorevolutie, en dat de manier waarop we transacties uitvoeren voor altijd is veranderd. Toch verwacht Green dat Bitcoin’s “invloed en dominantie in de cryptomarkt drastisch gaan verminderen.”

Je herkent de markt niet meer terug als Bitcoin zijn 20e verjaardag viert

Niet omdat de markt krimpt, in tegendeel zelfs. Green voorspelt dat de gehele cryptomarkt met 5000 procent gaat groeien in de komende tien jaar. Dat zou een totale marketcap opleveren van maar liefst 20 biljoen dollar.

“Ik wil niemand teleurstellen, maar ik denk dat Bitcoin’s invloed en dominantie drastisch gereduceerd gaan worden in zijn tweede decennium. Dat komt doordat er meer en meer digitale assets worden gelanceerd als de adoptie groeit, door bedrijven in zowel de publieke als private sector. Dat zal de competitie voor Bitcoin vergroten en leiden tot een kleiner marktaandeel.”

Bitcoin dominantie Ethereum Ripple
Ripple en XRP komen dichterbij

Ripple en Ethereum zijn de grote kanshebbers

Daarbij wijst Green vooral op de betere technologie, features en oplossingen die andere munten met zich mee brengen. Vooral Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) zijn volgens hem kanshebbers:

“Ik geloof dat.. XRP een van de grootste kanshebbers is om een klap uit te delen aan Bitcoin’s marktaandeel in de komende paar jaar, door de focus op het integreren van banken en andere financiële instituties.”

XRP passeerde dit jaar al meerdere keren ETH als de nummer twee van grootste cryptocurrencies, al staat de munt nu weer op de derde plek. Ondanks dat Ethereum dus een klap heeft gekregen, ziet Green nog steeds een rooskleurige toekomst voor Ethereum:

“Een andere belangrijke uitdager voor Bitcoin is Ethereum. Dat komt doordat steeds meer platformen Ethereum adopteren als handelsmiddel; het aantal smart contracts dat wordt gebruikt stijgt op rap tempo, dankzij de decentralisatie van cloud computing.”

Zelfs als de dominantie van Bitcoin afneemt, verwacht de CEO dat investeerders over zullen stappen van fiat valuta naar crypto, een beweging waarvan het momentum alleen maar intenser gaat worden in het komende decennium. Althans, dat verwacht Green. Hij is geen kleine naam in de industrie, maar het blijven voorspellingen. “Je herkent de markt niet meer terug als Bitcoin zijn 20e verjaardag viert.”

Het is in ieder geval duidelijk in welke munten je volgens hem moet investeren. Lees hier alles over Ripple, en hier check je wat Etheruem zo bijzonder maakt.

Reageer op artikel:
De volgende 10 jaar: Bitcoin gaat de strijd verliezen van deze 2 munten
Sluiten