Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 3 dec 2019

Volgens diverse analyses gaat de Bitcoin dalen, maar…

De koers van de Bitcoin is voor veel investeerders in crypto een dagelijks terugkomende discussie. Ook vanochtend vielen er weer veel analyses te bekijken. Opvallend is dat verschillende analisten met verschillende rekenmodellen dezelfde tendens zien. De koers van de Bitcoin lijkt zich op te maken voor verdere correctie. Gelukkig is er, zoals altijd, licht aan het einde van de tunnel. Wij zetten een aantal meningen op een rij, zodat je jouw eigen onderzoek kunt doen.

De koers van de Bitcoin op korte termijn

Op het moment van schrijven consolideert de Bitcoin op een koers rond $ 7.348. Het blijkt uit eerdere analyses dat de koers moeite heeft om psychologische grenzen te doorbreken. Zo bleek dat de markt corrigeert zodra de $ 200 miljard marktkapitalisatie in beeld komt en ook de $ 7.500,- dagkoers lijkt een barrière te vormen.  Dit zorgt ervoor dat de weerstandsniveaus zich versterken rond $ 7.370,- en $ 7.570,-. Deze koersen zijn eerder door de markt getest en te hoog gegrepen gebleken. Vraag is nu of de Bitcoin de kracht heeft om de weerstand deze keer wel te breken of dat er kans is op verdere daling. De volgende statistiek geeft inzicht.

Technische analyse duidt op koersdaling

Technische analyse Bitcoin koers 3 december
De technische analyse van de Bitcoin-koers duidt op koersdaling. Bron: Tradingview via Beincrypto.com

Zoals we in de grafiek in het artikel met uitleg van Beincrypto.com zien is de trend neerwaarts. Het support-level rond $ 7.000,- wordt steeds vaker getest, maar niet gebroken. Uiteraard kan dit alsnog gebeuren, maar de twee dunne lijnen die elkaar kruisen vormen een ‘kruis des doods’.  Dit betekent dat het voortschrijdend gemiddelde van de koers op korte termijn (100 dagen) lager ligt dan het gemiddelde op lange termijn (200 dagen). Toen het kortetermijngemiddelde hoger kwam te liggen (het ‘gouden kruis‘ dat zich in mei vormde) volgde een bull-trend. Een bear-trend is nu dan ook waarschijnlijk. Wanneer de support rond $ 7.000,- niet gehouden wordt lijkt een verdere daling inderdaad onontkoombaar. Het volgende supportlevel ligt dan rond $ 5.000,- (de dikke groene balk onderin). Als we de tendensen volgen zou dit niveau in februari 2020 gehaald worden.

Fundamentele analyse bevestigt dalende Bitcoin op korte termijn.

Een mening is geen mening, dus bekijken we ook een koersanalyse die meer rekening houdt met andere factoren, zoals de vraag in de markt en handelsvolumes. Ook de analyse van Bitbull-capital indiceert een koersdaling.

Hoewel het beeld niet positief is sluit dit aan bij de conclusies over de invloed van China. Deze heeft de komende periode een bearish invloed op de Bitcoin.

De grote ‘maar’ is natuurlijk de koers op lange termijn. Deze zullen we morgen uitgebreider analyseren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Volgens diverse analyses gaat de Bitcoin dalen, maar…
Sluiten