Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 mrt 2018

Slecht nieuws: Bitcoin keldert binnen een dag onder kritieke grens

Investeerders hoopten dat de pijnlijke maanden van Bitcoin achter de rug zouden zijn. De afgelopen weken stabiliseerde de prijs van de cryptocurrency. De sprong ruimschoots voorbij de 11.000 dollar leek in zicht te zijn. Helaas leidde een samenkomst van omstandigheden tot het tegenovergestelde. 

Bitcoin duikt onder de 10.000 dollar

De cryptocoin is op het moment van schrijven namelijk onder de 10.000 dollar gedoken. Een bedrag dat men juist als stabiele ondergrens zag, blijkt nu niet meer een gegeven te zijn. De volatiliteit van de munt slaat weer eens toe, met als gevolg een daling tot de koerswaarde van 9.494 dollar. Dat is een drop van maar liefst 1.200 dollar op een dag. Eerder op woensdag naderde de 11.000 dollar namelijk.

Lees ook: De lange termijn: ‘zoveel is Bitcoin over tien jaar waard’

Waar komt deze plotselinge daling vandaan? Het klinkt flauw, maar er hoeft geen bijzondere reden achter te zitten. Elke cryptocoin is zeer volatiel, en de markt is wispelturig. In dit artikel leggen we je precies uit hoe dat komt. Toch zit er deze keer wellicht meer achter. Een van de grootste exchanges, Binance, zit namelijk in de problemen.

Bitcoin daling

Het lijkt er steeds sterker op dat het platform gehackt is, al beweert Binance zelf dat er geen crypto gestolen is. Terwijl hun onderzoek loopt, kunnen gebruikers niet hun crypto’s van de dienst af trekken. Dan heb je dus gewoon pech. In het verleden hebben consumenten massaal hun geld uit dat soort platforms getrokken na geruchten rondom hacks. Het is logisch dat Binance de boel even stillegt, maar het helpt de praktische reputatie van crypto niet echt.

Zolang dit soort dingen geregeld blijven gebeuren, kan de markt niet volwassen worden. Overigens is het lang niet alleen Bitcoin die getroffen is. Ripple, Litecoin, NEO en meer: de complete top tien aan cryptocurrencies dook de afgelopen 24 uur in de rode cijfers. Met als grote uitzondering Monero. Daar is echter een bijzondere reden voor, want er komen mooie dagen aan voor eigenaren van Monero. Gratis geld! Hier lees je wat er aan de hand is met die munt.

Bitcoin daling

In de tussentijd is het een kwestie van geduld hebben. De kans dat het einde verhaal is voor crypto, is nihil. Het gaat echter langer duren om uit deze rommelige periode te komen, dan analisten verwachtten. Vergis je bovendien niet: in november waren we nog aan het juichen om dit soort koerswaardes. De lange termijn telt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

?Lees ook: ‘Bitcoin is een bubbel, en dat is fantastisch voor Bitcoin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: Bitcoin keldert binnen een dag onder kritieke grens
Sluiten