Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 mrt 2021

WANT Bitcoin update: Bitcoin kruipt omhoog, bank stapt in [video] en…

Inmiddels is ook de handelsdag op de Amerikaanse financiële markten voorbij. Wij bekijken voor de laatste keer deze maand de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we Goldman Sachs een opmerkelijke draai maken en bekijken we wat deze rally zo uniek maakt.

We beginnen met de actuele prijzen van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt weer richting $ 60.000,- in gemengde cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 50.260,63 ($ 58.944,82) en dat is 0,63% hoger dan gisteravond. Hiermee zien we een sterk herstel na de flash crash van vanochtend.

De andere cryptomunten uit de top 25 tonen een wisselend beeld. Er zijn zeer sterke stijgers, zoals de Tron (TRX), die met + 44,15% de grootste winst laat zien, maar er zijn ook rode cijfers te noteren. Theta Network (THETA) verliest het meest met 6,25%% in 24 uur. Op de website van Tradeincrypto.com kun je de live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen.

Zakenbank Goldman Sachs stapt weer in crypto

In het verleden wilde Goldman Sachs al een crypto desk opstarten. Door de cryptowinter van 2018 en 2019 verdwenen de plannen echter in de ijskast. Inmiddels heeft Goldman Sachs de trading desk weer opgestart door securities in crypto te (ver)kopen namens cliënten. Klaarblijkelijk is dat goed ontvangen, want nu gaat de zakenbank dus een stap verder door vanaf het tweede kwartaal zelf actief cryptomunten te managen. Mary Rich, global head of digital assets, lichtte de komende stap toe in een interview met CNBC, dat je hier kunt bekijken.

Met deze stap is Goldman Sachs na Morgan Stanley de tweede grote Amerikaanse bank die cryptomunten toevoegt aan haar portfolio en dat is natuurlijk een bullish signaal.

Deze 3 punten maken de huidige Bitcoin rally uniek

Met dit bullish signaal is de kans weer iets groter dat de Bitcoin binnenkort weer op recordjacht gaat in een unieke Bitcoin rally. We zien vaak vergelijkingen met de rally van 2017, maar er zijn 3 kenmerkende verschillen. Wij zetten ze op een rij:

Ten eerste zien we dat steeds meer institutionele beleggers en grote banken in Bitcoin en cryptomunten investeren. Daarmee is de rally veel bestendiger en serieuzer dan de rally uit 2017, die vooral door particuliere beleggers werd gedreven.

Hierdoor wordt de markt professioneler en dat zien we terug in verbeterde regelgeving en minder onzekerheid (FUD) in de markt, waardoor investeren in Bitcoin aantrekkelijker wordt.

Tot slot zien we dat de investeerders die al lang in Bitcoin investeren, de zogenaamde long-time hodlers enthousiaster zijn dan ooit. Zij houden de Bitcoin massaal vast en zorgen er, mede met de schaarste in Bitcoin, voor dat de reserves van cryptobeurzen lager zijn dan ooit. Het volledige lijstje met verschillen zie je hierna.

Steeds meer analisten verwachten dan ook dat de huidige bull-rally nog steeds een eerste beweging van een slapende reus is. Uiteraard alle redenen om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin update: Bitcoin kruipt omhoog, bank stapt in [video] en…
Sluiten