Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 feb 2019

Bitcoin zit officieel in langste bear market ooit (maar niet de slechtste)

Het was zo goed als onvermijdelijk en daarom ook geen grote verrassing, maar Bitcoin zit nu officieel in zijn langste bear market ooit. Dan hebben we het over de complete 10 jaar dat de cryptocurrency al actief is.

Langste bear market voor Bitcoin

Nooit eerder kampte de digitale munteenheid zo lang met dalende prijzen. Bitcoin tikte een recordwaarde aan op 17 december 2017, met een koers van 19.764 dollar. De hype was toen gigantisch, ook in de media.

Sindsdien is de cryptocurrency alleen maar in waarde gezakt. Daarmee was 2 februari de 411e dag dat de prijs daalde. Daarmee is de huidige bear market langer dan die van 2013-2015, toen Bitcoin 410 dagen worstelde.

Niet de grootste klap

Het is dus de langste bear market, maar daarmee niet per se de belabberdste. Zoals je in de onderstaande chart kunt zien, was Bitcoins eerste significante bear market in 2011 een stuk heftiger. Die duurde slechts 163 dagen, maar zorgde voor een hardere klap. Toen zakte ‘s werelds grootste cryptocurrency van 31,50 dollar naar 2,01 dollar.

Bitcoin chart

Dat is een daling van 93 procent. De op een na langste bear market, die van 2013-2015, zorgde voor een daling van 86 procent. De huidige cryptowinter waar we nu inzitten, is nog niet boven de 84 procent uitgekomen.

Dus in dat opzicht valt alles nog mee. Niemand weet wanneer de bear market voorbij is, maar de meeste prominente analisten hebben goede hoop voor de tweede helft van dit jaar. Er dient zich steeds meer bewijs aan dat Bitcoin bezig is met het bouwen van een stevige bodem.

🦇Lees dit ook: ‘Mei wordt een zeer belangrijke maand voor Bitcoin’

Reageer op artikel:
Bitcoin zit officieel in langste bear market ooit (maar niet de slechtste)
Sluiten