Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WANT Bitcoin update: Bitcoin leeft op, wat is het koerdoel? [video]

Inmiddels is ook de handelsdag op de Amerikaanse financiële markten voorbij. Wij bekijken de prijs van de Bitcoin en belangrijke ontwikkelingen voor deze munt. Zoals we zullen zien straalt dit ook af op de andere prijzen van de top 25 cryptomunten.

We bekijken uiteraard eerst de prijs van de Bitcoin en andere top 25 cryptomunten.

Bitcoin leeft op en neemt cryptomarkt mee

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 48.859,93 ($ 58.524,83) en dat is een stijging van 3,47% ten opzichte van gisterenmiddag. Bovendien blijft de cryptomunt zich hiermee ontwikkelen in de bullish lijn die wij voor deze ‘cruciale’ dagen analyseerden.

Deze positiviteit zien we ook terug in de prijzen van de andere cryptomunten in de top 25. Momenteel zijn alle resultaten groen op een enkele uitzondering na. Grootste verliezer is Terra (LUNA), dat 6,27% verliest. Bij de winnaars zien we diverse resultaten in dubbele cijfers. Koploper is Filecoin (FILE), dat 45,36% winst in 24 uur noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle cryptoprijzen live bekijken.

Bitcoin leeft op door resultaat FED-meeting

De Amerikaanse FED-voorzitter Jerome Powell bevestigde dat de rentecijfers tot 2023 op heet huidige niveau blijven. Ook wordt het beleid om voor $ 120 miljard obligaties per maand uit te brengen voortgezet. Tot slot handhaaft men het voornemen om de inflatie naar 2% op te laten lopen. Dit betekent dat de Bitcoin weer interessanter wordt om als veilige haven tegen inflatie te dienen.

Daarbij zien we dat de funding rates voor perpetual futures contracten gematigd positief is. Dit is voor insiders een positief signaal, zolang die tarieven positief blijven. Zolang dit het geval is lijkt de Bitcoin in lijn met eerdere verwachtingen terug te keren naar de recordkoers van het weekend om daarna door te stijgen. Ook de Altcoins bleven, zoals we vanmiddag zagen, tot nu toe een zeer positieve week.

Wat is het koersdoel voor het eind van het jaar?

Hoewel het eerste kwartaal nog niet ten einde is kijken analisten alweer naar het einde van het jaar. Gisteren zagen we al een bijzonder ambitieus koersdoel en vandaag kwam de CEO van blockchain-gerelateerde software-fabrikant Diginex met een vooruitblik.

Nu de FED positief (voor de Bitcoin) beslist heeft en de institutionele beleggers toe blijven stromen zijn zijn bijzonder positief gestemd. In onderstaand interview met Bloomberg legt hij uit waarop hij dit koersdoel baseert.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!