Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 2 oktober 2019

Gisteren stond de Bitcoin letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam

De koers van de Bitcoin heeft de afgelopen week zwaar onder druk gestaan. Sinds gisteren zien we consolidatie. Verder zagen we in onze crypto-analyse van vanochtend hoe de koersvoorspelling van de Bitcoin op lange termijn meer dan bullish is. Het leek dus gisteren niet direct een spannende dag op de cryptobeurs. Toch stond de Bitcoin letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam. Wij leggen het uit.

Chinese Bitcoin mijn brandt uit

Nadat eerder in China al een Bitcoin-mijn onder water liep door overstromingen ontstond er gisteren weer zware schade aan een Chinese Bitcoin-mijn. Dit maal brandde een grote mijn uit. Naar schatting is er voor 10 miljoen dollar aan apparatuur verbrand en verloren. De indringende beelden zie je hierna.

Naast de apparatuur is de mining-capaciteit uiteraard verloren. Hierdoor kunnen er geen Bitcoin-rewards worden gemined. Ook zagen watchers dat de hash rate, tijdelijk daalde. Uiteraard waren de gevolgen voor insiders zichtbaar in de statistieken en zullen de winstcijfers van het betrokken bedrijf verdere impact tonen. De markt reageerde echter niet of nauwelijks.

Dit doet met terugwerkende kracht vragen rijzen over de crash van vorige week dinsdagavond. Het was toen immers een daling van 40 % in hash rate die plaatsvond voordat de koersen enorm inklapten. Als een compleet afgefikte mining farm (die wereldnieuws werd) niet voldoende is, wat heeft dan wel die dip veroorzaakt?

‘Moeder der cryptomunten’ ook figuurlijk in brand

Inmiddels consolideert de Bitcoin en zijn de signalen voor een koersstijging steeds sterker. Inmiddels zien we dit sentiment ook terug bij de bezitters van veel Bitcoin, de zogenaamde whales. Er worden namelijk weer toenemende aantallen whale-transacties gesignaleerd. Zo verschoof er voor 49 miljoen dollar aan Bitcoin van de ene onbekende wallet naar een andere onbekende wallet. In het algemeen wordt aangenomen dat men bullish is als de whale-transacties niet richting een cryptobeurs bewegen. Dat is in dit geval aan de orde. Zetten de Bitcoin whales de Bitcoin nu ook figuurlijk in brand om te lanceren voor een bull-rally?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Gisteren stond de Bitcoin letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam
Sluiten