Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 jan 2020

Bitcoin loopt weer tegen weerstand aan. Wat betekent dit?

Investeerders zien het hele jaar al een positieve koersontwikkeling voor de Bitcoin. Het blijkt echter moeilijk om de psychologische grens van $ 9.000,- overtuigend te passeren. Eerder vandaag schoot de koers er even overheen, maar nu lijkt de koers toch terug te zakken. Of dit effect heeft op het bullish sentiment proberen we in dit artikel te duiden.

Bitcoin ziet consolidatie op zeer korte termijn

We weten inmiddels dat de markt zich even hergroepeert als men niet door een belangrijke weerstand heen kan breken. We zien nu dan ook dat de Bitcoin (BTC) weliswaar nog steeds hoger staat dan gisteren op het moment van schrijven. Daartegenover zien we dat de groei minder snel gaat. Op basis van de laatste cijfers lijkt men op zéér korte termijn rond de $ 8.600,- tot $ 8.900,- te blijven koersen.

Is het bullish momentum voor Bitcoin daarmee verloren?

Een consolidatie op korte termijn is geen uitzondering en zagen we eerder deze week ook voor ongeveer 1,5 dag. Veel belangrijker is de vraag of het bullish momentum daarmee niet verloren gaat. We zagen eerder al dat de vooruitzichten voor de korte, middellange en lange termijn gunstig zijn. Ook de gebeurtenissen van vandaag doen daar niet aan af.

In onderstaande grafiek zien we dat de Bitcoin met de recente rally diverse langdurige trends op positieve wijze heeft gebroken.

Zoals je kunt zien zijn de koersen, ook wanneer de bodem op $ 8.600,- aangetikt zou worden nog ver verwijderd van een beweging onder deze positieve nieuwe trendlijnen. De verwachting is dan ook dat de Bitcoin op weg is naar zeer positieve resultaten en wellicht zelfs een koersrecord.

Het Chinees nieuwjaar voorspelt veel goeds

De prijs van de Bitcoin is voor een groot deel afhankelijk van het sentiment op Aziatische beurzen en binnen dat segment is China, ondanks de sceptische houding van de overheid, een grote speler. Een analist zocht uit dat er in voorgaande jaren rondom het Chinees nieuwjaar (dat eind januari valt) altijd een dip in de Bitcoin-prijzen te zien is. Dit om de eenvoudige reden dat veel Chinezen hun cryptotegoed aanspreken om cadeaus te kopen. Hoewel dit goed is voor de adoptie leidt dit normaal op korte termijn wel tot lagere koersen wegens verhoogd aanbod. Dit jaar zijn de effecten echter opvallend minder sterk en dat is positief. Zo zou de Bitcoin nu volgens het meerjaarspatroon negatief moeten zijn en dat is duidelijk niet het geval. Ook andere indicatoren laten zien dat de Chinese belegger de Bitcoin een gelukkig nieuwjaar wenst.

Is het alleen maar hosanna voor de Bitcoin?

Natuurlijk blijven er altijd factoren die voor een steviger negatieve impact op de koersen kunnen zorgen. Desondanks blijft het sentiment ook voor de komende periode bullish volgens veel handelaren. Dit merk je natuurlijk het beste als je jouw eigen onderzoek doet en de actualiteiten blijft volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin loopt weer tegen weerstand aan. Wat betekent dit?
Sluiten