Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 mrt 2021

WANT Bitcoin lunch: analisten verwachten koersrecords in maart

Inmiddels is het weer lunchtijd dus kijken wij weer naar de ontwikkelingen van de prijs voor Bitcoin en andere cryptomunten. Ook kijken we naar diverse analyses die laten zien dat er weer koersrecords aankomen.

Uiteraard beginnen we bij het begin, de actuele prijs voor Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt verder in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 40.762,92 ($ 49.119,-) en dat is 2,62% hoger dan tijdens de Bitcoin-lunch van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt oogt positief. Op Cardano (ADA) en Solana (SOL) na, die met respectievelijk – 2,99% en – 1,73% nog rode cijfers noteren, is de markt positief. Grootste stijger is Nem (XEM), dat 14,32% koerswinst noteert in 24 uur. Overigens zien we in het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com dat er meer munten zijn die hun winst in dubbele cijfers noteren.

Prijsexplosie voor Altcoins verwacht

Vorige week noteerde Cardano (ADA) een koersrecord in aanloop naar de Mary hard fork. Met deze hard fork is Cardano een zogenoemde multi-asset chain geworden. Dit houdt kort gezegd in dat ontwikkelaars hun eigen tokens op de Cardano-blockchain kunnen lanceren. Met het gezegde ‘buy the rumor, sell the news’ is de koersdaling van Cardano (ADA) wel te verklaren, maar analisten verwachten door deze multi-chain een enorme usercase die tot prijsstijgingen zal leiden.

Ook voor Litecoin (LTC) belooft maart op basis van technische analyses een mooie maand te worden. Institutionele beleggers kopen, aangevoerd door Grayscale, massaal LTC in en op basis van verschillende analyses blijkt de munt bijzonder ondergewaardeerd. Men verwacht dan ook een koerssprong van de huidige $ 189 richting $ 230,- of zelfs $ 350,-. Voorwaarde daarbij is wel dat de dagelijkse kaarsgrafiek niet onder $ 158,- sluit. Uiteraard kan je de on-chain metrics van Litecoin (LTC) ook bekijken bij Tradeincrypto.com.

Gaat de Bitcoin ook weer records breken in maart?

De laatste dagen van februari waren volatiel voor de Bitcoin. Toch bleek uit de resultaten duidelijk dat er eerder sprake was van een gezonde correctie dan een ‘crash’, zoals sommige mensen beweerden. In maart lijkt de Bitcoin er weer goed voor te staan. Zo houden HODLERS de munt vast en dat zorgt natuurlijk voor vertrouwen. Op basis van verschillende modellen zien sommige handelaren zelfs een agressieve uitbraak richting $ 60.000,- tot $ 64.000,- en dat is natuurlijk een mooi vooruitzicht om de lunch mee te genieten. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin lunch: analisten verwachten koersrecords in maart
Sluiten