Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 nov 2020

Bitcoin lunch: Hoe eindigt de Bitcoin 2020? Probleem bij Ethereum (ETH)

De Europese financiële markten zijn weer halverwege de werkdag. Voor ons weer een goed moment om de stand van de Bitcoin en de cryptomarkt te bekijken. Daarnaast bekijken door welk probleem de handel in Ethereum (ETH) vanmorgen tijdelijk gepauzeerd werd en hoe de Bitcoin het jaar kan eindigen.

Uiteraard werpen we eerst een blik op de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin gematigd positief, cryptomarkt enthousiaster

De Bitcoin noteert op het moment van schrijven een koers van EUR 13.175,20 ($ 15.558,60). Daarmee presteert de munt 0,8% beter dan tijdens de lunch van gisteren. Ook de rest van de cryptomarkt toont een voorzichtig optimistische beweging. Er zijn echter, zoals we in de live cryptokoersen van TradeinCrypto.com zien, ook wat negatieve koersen te noteren. Opvallend is dat de koers van Ethereum (ETH) positief is, aangezien daar vanmorgen een probleem optrad.

Handel Ethereum (ETH) tijdelijk gepauzeerd na probleem

Cryptobeurs Binance heeft vanmorgen de handel in Ethereum (ETH) tijdelijk gepauzeerd. De reden lag in de blockchain. Deze splitste namelijk onverwacht. Dit verschijnsel, ook wel een ‘spontane hard fork’ genoemd, is meestal reden voor alertheid, want dit betekent dat de validatie niet meer uniform verloopt. Als het team van ontwikkelaars zo’n hard fork niet aankondigt betekent dat dus dat men er niet zeker van kan zijn dat men nog steeds de echte Ethereum (ETH)-verificatie volgt.

In dit geval bleek echter dat de aanleiding minder onschuldig was. Geth, software voor Ethereum-note, wist al snel te melden dat een update naar de meest recente versie het probleem zou verhelpen. Deze update zou een bugfix bevatten die zo essentieel is dat mensen die deze niet onmiddellijk gedownload hadden van het netwerk werden gegooid. De situatie ontstond bij blocknummer 11.234.873 en duurde tenminste 14 blokken. Aan een oplossing voor deze blokken wordt nog gewerkt, maar de handel bij Binance is inmiddels hervat.

Bitcoin op recordkoers bij oud en nieuw?

Het oude record voor de prijs van de Bitcoin stamt uit 2017 en ligt net boven $ 20.000,-. Door de recente ontwikkelingen duiden technische indicatoren erop dat de koers dit jaar op hetzelfde niveau kan eindigen. Op basis van een hyperbola-analyse verwachten analisten van TradingShot een korte maar heftige correctie naar misschien wel $ 12.100,-, waarna de koers doorgaat richting $ 20.000,-. Een tweede technische indicator, de Relative Strength Index (RSI), ondersteunt die hyperbola-analyse. In deze bijdrage zie je alle details en bijbehorende grafieken.

Uiteraard blijven wij de situatie op de cryptomarkt volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Hoe eindigt de Bitcoin 2020? Probleem bij Ethereum (ETH)
Sluiten