Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 nov 2020

Bitcoin lunch: kruipt Bitcoin naar koersrecord? Deze altcoins plussen 100%

Na de gekte die we gisteren op de cryptomarkt zagen hadden we vanochtend een relatief rustige ochtend op de Europese financiële markten. Wij maken, zoals gebruikelijk, rond lunchtijd de balans weer op. Verder kijken we naar de laatste meningen die experts over de Bitcoin hebben en de gekte op de markt voor Altcoins. Kortom, genoeg te behandelen.

De Europese financiële markten zijn weer aan de lunch, dus wij kijken weer naar de actuele koers van de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin stijgt gestaag door richting koersrecord, Altcoins op stoom

Na de gekke middag van gisteren is het vandaag iets rustiger. De koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR 16.128,35 ($ 19.186,21) en dat is 1,79% hoger dan gisteren. De Altcoins vlogen gisteren omhoog. Vanmorgen leek dat even anders, maar inmiddels zijn de belangrijkste cryptomunten weer op stoom. In het overzicht met live cryptokoersen van Tradeincrypto.com zien we dat de groene cijfers weer hoogtij vieren. Na een verlies staat Ripple (XRP) weer op + 12,47% en heeft Stellar (XLM) er met + 42,68% nog steeds ongekend de wind onder. Ook Nem (XEM) en VeChain (VET) schrijven met respectievelijk 25,84% en 13,14% koersstijging in 1 dag weer dubbele cijfers. Uiteraard kan je de koersen 24 uur per dag zelf raadplegen.

Gaat de Bitcoin op weg naar een koersrecord?

Gisteren brak de grootste cryptomunt voor het eerst door $ 19.000,-. Waar we voorheen dan meestal een correctie zagen blijft die tot nu toe uit. Sterker nog, langzaam kruipt de munt naar het koersrecord van $ 19.600,-. De kans dat het koersrecord snel sneuvelt wordt nu wel heel groot. Hoewel sommige analisten eerst nog een correctie zien lijkt men ervan overtuigd dat we in zeer korte periode mee gaan maken dat de koers 20 tot 30 keer groter wordt. Tot voor kort werd je meewarig aangekeken als je dacht dat de koers binnen 5 jaar richting $ 300.000,- zou gaan, er wordt nu openlijk over gespeculeerd. Uiteraard gaat dat niet in één keer, dus blijft het op hele korte termijn een spannende ontwikkeling.

Altcoins komen onopgemerkt terug

In de slipstream van de spanning rond de Bitcoin gebeurt er ook genoeg bij de andere cryptomunten. Ook deze markt gedraagt zich steeds positiever. In de afgelopen week zijn er al 4 cryptomunten die meer dan 100% rendement boekten (inderdaad, in 1 week).

Dit zijn:

  • Verge (XVG) met + 111,60%
  • Ripple (XRP) met + 133,77%
  • Horizen (ZEN) met + 135,9 % en
  • Stellar (XLM) met + 162,64%.

Deze bizar snelle stijgingen doen denken aan de bubbel uit 2017. Toch zijn er een aantal factoren die deze groei anders maken. Zo zijn de redenen voor de groei nu meer rationeel verklaarbaar. Dit zorgt ervoor dat analisten denken dat deze munten ondanks de snelle waardestijging toch ook nog een groot groeipotentieel hebben. Hoewel dat ongetwijfeld zo zal zijn duidt zo’n snelle groei vaak op oververhitting, waarmee op korte termijn ook forse correcties kunnen volgen. Eens te meer is het dus belangrijk het hoofd koel te houden en op basis van eigen onderzoek en rationele argumenten te bepalen of en -als je dat wilt-  wanneer je wilt beleggen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor cryptomunten maar voor alle beleggingen.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: kruipt Bitcoin naar koersrecord? Deze altcoins plussen 100%
Sluiten