Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 dec 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin stabiel, cryptomarkt wisselt en wallets veranderen

Op de laatste handelsdag van deze week is het weer lunchtijd voor op de Europese financiële markten. Wij bekijken de stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Ook bekijken we de veranderingen die eraan komen voor wallets en het tweede grootste land van Bitcoin-eigenaren. Daar wacht een verrassing.

Uiteraard bekijken we eerst de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stabiel, cryptomarkt wisselt

Tijdens de Bitcoin lunch van gisteren zagen we dat de BTC boven de $ 23.000,- handelde. Op het moment van schrijven ligt de koers daar met EUR 18.689,75 ($ 22.924,68) iets onder, maar omdat dit artikel eerder verschijnt dan gisteren is de koers toch 0,82% hoger dan gisteren. De overige cryptomunten laten wisselende resultaten zien. De Litecoin (LTC) voert de stijgers aan met een plus van 8,16% in de afgelopen 24 uur. Bij de dalers verliest de Polkadot (DOT) met 4,35% het meest. De live koersen kan je zelf 24 uur per dag bekijken.

Een van de manieren om jouw cryptomunten te bewaren is natuurlijk een cryptowallet, waar wij gisteren een review over publiceerden. Er gaat echter iets veranderen.

Cryptowallets veranderen. Dit moet je weten

Volgens aanhoudende geruchten gaat de Amerikaanse toezichthouder regelgeving voor cryptowallets aanpassen. Naar verwachting voert men een meldplicht in als er een transactie boven een bepaald bedrag (naar verwachting $ 10.000,-) gedaan wordt. Ook andere landen zoals Singapore en Zwitserland kennen zo’n meldplicht of gaan die invoeren.

Uiteraard is de crypto-industrie daar niet blij mee. Zo gaat dit voornemen in tegen de privacy, een van de gronden voor Bitcoin, maar er zijn meer bezwaren. Zo wijst men erop dat mensen die wallets gebruiken in arme gebieden vaak geen vaste adresgegevens hebben. Ook is men bang dat mensen Amerikaanse bedrijven gaan mijden. De crypto-industrie en senatoren laten zich dus duidelijk horen. Toch lijkt men vastbesloten om de regelgeving zeer snel, misschien zelfs al vandaag, in te voeren.

Dit land is het één na grootste in Bitcoin

De markt voor Bitcoin is in Amerika momenteel het grootst. Als tweede land in de wereld zou je wellicht een Europees of Aziatisch land verwachten. Dit blijkt echter niet juist. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nigeria het land is met de één na grootste Bitcoin-markt.

De cryptomunt neemt daar sinds onrusten tussen regering enerzijds en demonstrerende jongeren anderzijds een belangrijke plaats in in het betaalverkeer. Om de protesten te smoren nam de regering namelijk maatregelen om gebruik van de eigen valuta te beperken voor de demonstranten. Zij schakelden daarom massaal over naar Bitcoin en andere cryptomunten. Aangezien steeds meer Nigerianen zich zorgen maken over de veiligheid van hun geld met een wispelturige regering is er een Bitcoin-hausse uitgebroken. De top 10 markten voor Bitcoin kun je hier bekijken. Spoiler, ons land en België (voor de Vlaamse lezers) staan er niet in.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin stabiel, cryptomarkt wisselt en wallets veranderen
Sluiten