Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 nov 2021

Bitcoin lunch: Bitcoin vlak, crypto mixt. BTC bullish? Let op deze koersen

Ook tijdens de laatste lunch voor het weekend bekijken we de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we welk bullish signaal er voor de Bitcoin is. Tot slot delen we de koersen die op korte termijn van belang zijn om de de Bitcoin koersverwachting op korte termijn in te schatten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijzen en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin blijft vlak, prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.147,- ($ 61.392,35). Dit is 0,80% lager dan tijdens de crypto lunch van gisteren.

Doordat de Bitcoin vlak blijft zoeken de cryptokoersen hun eigen bull- of bear patronen. Dat is goed te zien want het sentiment per cryptomunt uit de top 25 wisselt flink. Zo zien we forse verliezen. Shiba Inu (SHIB) blijft de kroon spannen met een verlies van 8,11% in 24 uur. Aan de andere kant zien we forse winsten. De grootste winst van de dag is voor VeChain (VET), dat 13,37% koersstijging kan bijschrijven. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle cryptoprijzen live analyseren.

Dit signaal is bullish voor BTC

Ondanks dat de Bitcoin koers niet veel lijkt te bewegen gebeurt er op de blockchain van alles. Zo noteerde de Bitcoin blockchain voor de vijfde dag op rij meer dan 1 miljoen actieve BTC adressen. Dit is hoog en wordt als een sterk bullish signaal gezien. Overigens zal deze lijn in het weekend niet doorgezet worden omdat dan de activiteit traditiegetrouw lager is. Ook het Bitcoin lightning netwerk wordt steeds populairder. In de eerste 10 maanden van 2021 kwamen er zo’n 9.200 nodes bij op het Lightning netwerk. Dit is een groei van 111%. De vraag is natuurlijk wanneer al dit bullish potentieel terug te zien is in de prijs.

Deze koersen zijn op korte termijn belangrijk voor de Bitcoin

Insiders kennen geen twijfel over de vraag of de Bitcoin koers op lange termijn gaat stijgen. Op korte termijn zien we echter dat de Bitcoin steeds opereert tussen de $ 60.000,- en $ 64.000,-. Deze bandbreedte wordt smaller naarmate de koers langer consolideert. Er lijkt dus een uitbraak aan te komen. De vraag is uiteraard of deze uitbraak op korte termijn naar boven of naar beneden plaats vindt.

Voor een bullish Bitcoin trend op korte termijn is het belangrijk dat de Bitcoin door de grens van $ 64.000,- breekt. Als dit gebeurt ligt de weg open naar het koersrecord van $ 66.836,-. Dit wordt dan de laatste weerstand voor nieuwe records. Als de koers daar doorheen breekt zal de $ 66.836,- normaal gesproken als steunniveau dienen. De weg naar onbekende hoogtes lijkt dan open te liggen, waarbij de psychologische factoren rond ronde getallen, zoals $ 70.000,- en het moment waarop hodlers besluiten de winst te nemen de enige grens is.

Als de Bitcoin de andere kant op gaat zal de munt eerst de steun op $ 60.000,- verliezen. Op dat moment maken analisten zich niet veel zorgen, want vlak daaronder ligt nog een belangrijk steunniveau. Pas als men door deze grens van $ 58.000,- zakt is men bang voor een bearish Bitcoin trend op korte termijn. Deze wordt echter pas bevestigd op $ 50.000,-. Mocht de BTC prijs ook hier doorheen zakken is er zelfs een paniekverkoop te zien die de BTC koers op korte termijn tot $ 46.000,- zou kunnen drukken.

Er zijn momenteel echter geen factoren die erop duiden dat de prijs sterk gaat dalen. Als dit gebeurt lijkt het voor de hand te liggen dat fundamentele factoren, zoals slecht nieuws over regelgeving of andere onverwachte onzekerheid de koers zal drukken. Wij weten dus waar we dit weekend op moeten letten en zorgen er uiteraard voor dat we ons indekken tegen een onzekere markt. De collega’s van Tradeincrypto.com geven hierover een aantal tips.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin vlak, crypto mixt. BTC bullish? Let op deze koersen
Sluiten