Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 dec 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin zet nieuw record, Warren Buffett verslagen

Tijdens de laatste Bitcoin lunch van 2020 zien we dat de Bitcoin in stijl het jaar uit gaat. De grootste cryptomunt schreef namelijk vanmorgen weer een record. Ook de rest van de cryptomarkt kan positief aan de champagne. Voor veel investeerders zal deze extra smaken omdat Warren Buffett met het laatste record verslagen werd.

Uiteraard bekijken we de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin zet nieuw record in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 23.657,98 ($ 29.079,25) en dat is 4,36% hoger dan de koers van gisterenmiddag en ruim $ 2.500,- boven de koers tijdens de cryptolunch van eergisteren. Ook de rest van de cryptomarkt is goed gemutst voor de jaarwisseling. Sterkste stijger is Theta Network (THETA) met een stijging van 16.96%. Goede tweede is Polkadot (DOT), dat + 11,22% noteert. Toch zijn er ook verliezers te noteren. Over het algemeen zijn die cijfers niet schokkend. Des te opvallender is de NEM (XEM), dat liefst 12,70% verlies noteert. Uiteraard kun je ook tijdens de jaarwisseling de cryptokoersen live blijven volgen via Tradeincrypto.com.

Bitcoin sluit het jaar in stijl af met record

Tijdens de vroege uren van de laatste dag van het jaar noteerde de Bitcoin met een koers van $ 29.300,- een nieuw koersrecord. Na een korte rebound was de koers van de grootste cryptomunt in de loop van de ochtend weer boven $ 29.000,-. Oudejaarsdag is nog niet voorbij, dus de vraag of de Bitcoin boven $ 30.000,- het jaar uit gaat blijft nog even hangen. Toch sluit de munt het jaar met dit record nu al in stijl af.

Vorig jaar noteerde de koers van de Bitcoin op oudejaarsdag namelijk EUR 6.482,75. Hierna volgde in januari een rally die de koers opstuwde naar bijna $ 10.000,- in februari van dit jaar. Hierna volgde in maart de Coronacrash. De grootste cryptomunt bereikte toen haar laagste punt van 2020 op 9 maart. De koers was toen slechts $ 5.214,19. Hierna volgde er in aanloop naar de halving in mei een herstel. Ook na de halving zette het herstel, in eerste instantie geleidelijk, door.

Op 26 juli van dit jaar kwam de koers voor het eerst weer boven $ 10.000,-. Daarna volgde een periode van consolidatie tot 12 oktober, waarna de koers hard steeg. Op 8 december schoot de koers door EUR 20.000,- en sindsdien breekt de munt record na record. Een jaarafsluiting met nieuw record is dus een stijlvol slotakkoord van een bewogen jaar.

Warren Buffett moet zijn meerdere erkennen

Door deze zegetocht wordt critici de mond gesnoerd. Onder hen niet de minste. Zo noemde superbelegger Warren Buffett de Bitcoin in 2018 nog ‘rat poison’. In 2019 deed hij zijn aanval nog eens dunnetjes over tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Ondertussen heeft Buffett een zwaar jaar gehad, terwijl de Bitcoin enorm in waarde steeg. Ook is de marktkapitalisatie met $ 540 miljard na het laatste record hoger dan de waarde van zijn investeringsvehikel. Daarmee blijkt maar weer dat vergissen menselijk is.

Tot slot maken wij van de gelegenheid gebruik om je namens het hele team van WANT alvast een fijne, veilige jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2021 te wensen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin zet nieuw record, Warren Buffett verslagen
Sluiten