Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin lunch: Elon Musk kritisch op Bitcoin, problemen bij Ledger

Nu de eerste handelsdag voor op de financiële markten er weer op zit kijken we naar de stand voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Verder bekijken we een opvallend kritische Elon Musk en problemen bij Ledger.

We beginnen natuurlijk met de stand van de Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten na een opvallend positief weekend.

Bitcoin corrigeert na weekendrally, cryptomarkt daalt mee

Nadat we vrijdagavond zagen dat de cryptokoersen daalden volgde er een weekendrally. De Bitcoin steeg en kwam zelfs even boven de $ 24.000,-. Inmiddels is de ochtend begonnen met correcties. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin EUR 18.707,10 ($ 22.691,54) en dat is 3,88% lager dan gisteren rond lunchtijd. Ook de rest van de cryptomarkt is de week begonnen met een correctie. Litecoin (LTC) verliest met 9,39 % het meest, maar Ripple (XRP) is met -9,27% ook dik in de min. De live cryptokoersen kan je natuurlijk ook zelf bekijken. Overigens is er voor de daling van de BTC geen directe aanleiding aan te wijzen. Het lijkt vooralsnog een reguliere reactie op de weekendrally, waardoor de munt ‘overbought’ raakte.

Elon Musk opvallend kritisch over Bitcoin

Uiteraard was de (recordstijging van de) Bitcoin (BTC) ook dit weekend een dankbaar punt van discussie op social media. Elon Musk liet zich niet onbetuigd en was opvallend kritisch over de Bitcoin. Hij begon met een hint naar het feit dat de Bitcoin-koers nogal afleiding geeft.

Vervolgens meldde hij in een ferme oneliner wat hij van de BTC vindt:

Toen hij in een derde Tweet vervolgens een andere cryptomunt tipte was de controverse compleet.


De koers van de Dogecoin ging na deze mededeling onmiddellijk in galop en steeg ruim 20%. Ook vandaag zien we dat de koers beter presteert dan gemiddeld, want de stijging t.o.v. gisteren is nog steeds 3,79%.

Het weekend verliep minder gunstig voor cryptowallet Ledger.

Ledger geconfronteerd met groot datalek

Het datalek bij Ledger is al sinds juni van dit jaar bekend. Toch zorgde het lek voor slecht nieuws. Dit weekend hebben hackers namelijk een fiks deel van die data gedumpt op een online marktplaats voor informatie, Raidforums. In de gedumpte file waren niet alleen e-mailadressen en namen, maar ook telefoonnummers en fysieke adressen opgenomen. Het lek bevat naar schatting van experts de gegevens van zo’n 278.000 wallet-eigenaren. Deze mensen staan nu bloot aan zowel online dreiging als fysieke druk, aangezien de wallet-eigenaar in de regel veel crypto bezit.

Uiteraard spreekt eenieder er schande van, maar voor nu lijkt men niet veel meer te kunnen doen. Verder raadt men aan als adres in het vervolg een postbus te registreren in plaats van het huisadres. Het blijft dus afwachten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Elon Musk kritisch op Bitcoin, problemen bij Ledger
Sluiten