Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin lunch: Fibonacci laat zien hoeveel groei er is, maar…

Na de spannende dagen van vorige week en een weekenddip is de Bitcoin weer terug. Een Fibonacci-analyse biedt hoop, maar één signaal blijft zorgelijk. Wij zetten de zaken op een rij terwijl de Europese financiële markten aan de lunch gaan.

Na het weekend is het natuurlijk eerst tijd om de balans op te maken.

Bitcoin en cryptomarkt stijgen weer na weekenddip

In het weekend moest de Bitcoin klaarblijkelijk even recapituleren, maar inmiddels zijn de groene cijfers weer terug. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 13.056,95 ($ 15.511,14). Dit is een stijging van 2,70 % ten opzichte van vrijdagavond en die stijging brengt de koers na een weekenddip ook weer terug op het niveau van afgelopen vrijdagavond. Dit blijkt geen uitzondering, want over het algemeen is de cryptomarkt voorzichtig positief aan de week begonnen, zo blijkt uit het overzicht met live cryptokoersen van TradeinCrypto.com. De stijging is ook logisch, want volgens de Fibonacci-getallen kunnen we nog een en ander verwachten.

Fibonacci ziet veel ruimte voor groei Bitcoin

Een veel gebruikte analysemethode voor de Bitcoin bestaat uit de Fibonacci-getallen. Door deze getallen ontstaan vijf golven op basis waarvan men groei voorspelt. Door aan de hand van deze getallen een patroon te maken kan men een inschatting maken. Aan de hand van de meest recente analyse berekende men dat de koers van de Bitcoin zich nu in de vijfde en laatste golf bevindt.

Het slechte nieuws is dat men daarmee aan het eind van de golf een rem op de groei ziet, maar het goede nieuws dat men ook berekende hoeveel ruimte er nog in deze laatste golf zit. Dit leidt tot een koersdoel van $ 17.214,-. Wanneer we deze analyse vergelijken met de analyse voor korte termijn lijkt het dat de weekenddip afgesloten is. Men verwacht dan ook een doorgaande bull-ontwikkeling. De hele analyse met grafieken kun je hier bekijken. Toch is er één signaal dat een ruis op de lijn kan brengen.

Miners dumpen voorraden

Zoals onze collega’s van TradeinCrypto.com eerder uitlegden kan je aan het gedrag van miners vaak een koersontwikkeling aflezen. Inmiddels blijkt dat miners hun voorraden naar de beurs brengen om te verkopen. Hoewel de koers van de Bitcoin daar (nog) niet op lijkt te reageren lijkt er een verkoopgolf in de maak. Afgezien van eventuele cash-flow problemen zou dit er ook op duiden dat zij het maximale koersdoel van de Fibonacci-getallen niet af willen wachten. Er blijkt dan ook weer een spannende week voor de boeg te zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Fibonacci laat zien hoeveel groei er is, maar…
Sluiten