Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 nov 2020

Bitcoin lunch: koers stijgt, sneuvelt $ 16.000,- vandaag na incident?

De financiële markten in Europa zijn alweer aan de middag begonnen na een, voor de cryptomarkt, hectische ochtend. Wij nemen een kijkje naar de Bitcoin-koers en blikken vooruit. Sneuvelt de weerstand op $ 16.000,- vandaag?

Uiteraard kijken we eerst naar de koers van de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin schiet weer omhoog, cryptomarkt wacht af

De koers van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR 13.461,99 ($ 15.902,45) en dat is 1,74% hoger dan de lunch van gisteren. Als we op de site van TradeinCrypto.com naar de rest van de cryptomarkt kijken zien we dat deze meer afwachtend is. De positieve en negatieve koersen wisselen elkaar af, zoals je hier kunt zien.

Breekt de Bitcoin door $ 16.000,-?

Het positieve resultaat van de Bitcoin vertekent iets. Eerder vandaag schoot de koers namelijk al even door de $ 16.000,-, maar wist niet direct door te drukken. Toch zijn er drie factoren die de verwachting rechtvaardigen dat dit snel gebeurt.

Allereerst blijkt dat de koersdaling van de afgelopen dagen een schoonmaak op de BTC-optiemarkt heeft veroorzaakt. Door de koersdalingen werd namelijk een oververhitte markt ongedaan gemaakt. Hierdoor viel de mogelijkheid op een kopersmarkt weg, waardoor de positie van de optiemarkt nu weer neutraal is.

Een andere factor is dat de contacten voor verkoop op $ 16.000,- veel minder groot zijn. Sterker nog, er worden meer contracten gesloten door speculanten die op een hogere koers rekenen.

Als laatste argument geldt dat de Bitcoin boven de $ 15.000,- blijft en daarmee support van de zogenoemde ‘whale clusters’ blijft houden die tussen $ 13.600,- en $ 14.900,- liggen.

Waarom zakte de koers weer onder $ 16.000,-

Hoewel het moeilijk is om koersresultaten op kortere termijn te verklaren is er wel een oorzaak aan te wijzen waarom de koers de test van vanmorgen niet overleefde. Allereerst past dit in het patroon dat de Bitcoin eerst een paar keer ‘test’ voor ze door een psychologische grens heen breekt. Daarnaast was er vanmorgen een incident. Het bleek namelijk dat er gisteren niet alleen bij Ethereum (ETH), maar ook bij de Bitcoin (BTC) een spontane ‘hard fork’ had plaatsgevonden.

Hierdoor zijn vanaf blok 656.477 twee blokken op een andere chain terecht gekomen. Deze zijn geïsoleerd omdat de hoofdchain de validatie niet erkende. Er bleek echter geen sprake van ‘double spend’ en experts verklaarden dat het een normale situatie betreft. Hiermee herstelde de rust en klaarblijkelijk het vertrouwen in de koers weer.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: koers stijgt, sneuvelt $ 16.000,- vandaag na incident?
Sluiten