Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 dec 2020

Bitcoin lunch: koers Bitcoin stuitert op en neer, loser verliest $ 100 miljoen

De Europese financiële markten moesten duidelijk even bijkomen van het koersrecord van de Bitcoin van gisteren. De koers lijkt momenteel een stuiterbal. Overigens blijft de markt positief. Daarnaast het verhaal van een wel zeer onfortuinlijke Bitcoin investeerder die tientallen miljoenen verloor.

Uiteraard beginnen we met de huidige stand van de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin en cryptomarkt blijven positief

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin EUR 15.729,09 ($ 18.828,55) en dat is 3,80% hoger dan gisteren tijdens de lunch. Ook de rest van de cryptomarkt is, op een enkele kleine uitzondering na, volgens de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com positief. Uitschieter is de Litecoin (LTC), die een plus van 11,48% noteert. Toch vertekent dit positieve verhaal zeer. De koers van de Bitcoin leek vanochtend namelijk wel een stuiterbal.

Bitcoin koers stuitert heen en weer

Het is duidelijk dat de markt moet wennen aan het koersrecord dat gisteren gezet werd. Na het record bleef het sentiment positief. Op de future-beurs werd namelijk vanochtend een record gebroken toen men handelde op een prijs van $ 20.300,-. Hiermee waren alle ‘bid-posities’ ineens gevuld en daardoor volgde er een flash crash van meer dan $ 1.000,-. Dat is bij de huidige koers nog ‘maar’ 5%. De markt reageerde dan ook niet geschrokken en nu stabiliseert de koers van de munt ineens weer.

Zeer onfortuinlijke belegger verliest tientallen miljoenen

Bitcoin wordt vaak gezien als ideale methode om geld dat afkomstig is uit misdaad veilig te stellen. Een Ierse drugshandelaar had dit klaarblijkelijk ook begrepen en kocht van de opbrengsten uit zijn wietsmokkel 6.000 Bitcoin. Tegen de huidige waarde zou dit meer dan 100 miljoen dollar waard geweest zijn. Om zijn bezit veilig te stellen verdeelde hij dit over liefst 12 cryptowallets. De 12 private keys die daarbij hoorden schreef hij op een briefje. Dit verborg hij in de metalen dop van een hengel. Leuke en originele plek, behalve op het moment dat de schoonmaakster besluit de schuur op te ruimen en die oude hengels ook maar weg te gooien.

Het curieuze is dat de drugsdealer inmiddels gepakt is. Hij heeft een celstraf van 5 jaar gehad en de wallets zijn in beslag genomen, maar niemand kan nu bij de tegoeden. Men lijkt ervan overtuigd dat de toegangscodes echt voor altijd verdwenen zullen zijn. De tijd zal het leren als deze wiet-vissende crimineel weer buiten komt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: koers Bitcoin stuitert op en neer, loser verliest $ 100 miljoen
Sluiten