Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 nov 2020

Bitcoin lunch: koers door $ 14.000,-, oorzaken en verwachtingen [video]

De Europese financiële markten zijn weer aan de lunchpauze toe en dat geeft ons gelegenheid om de koers van de Bitcoin en de cryptomarkt te bekijken. Die blik stemt veel investeerders tevreden, want de Bitcoin breekt door $ 14.000,-. Dit zijn de oorzaken en verwachtingen voor verder koersverloop.

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin breekt ruim door $ 14.000,-, cryptomarkt volgt

De koers van de Bitcoin is weer volop bullish. Op het moment van schrijven noteert de munt een koers van EUR 12.395,31 ($ 14.550,87) en daarmee ligt de koers 5,82% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Deze positieve ontwikkeling zet de toon voor de hele cryptomarkt, want in het overzicht van live cryptokoesen van TradeinCrypto.com zien we momenteel vooral groene cijfers. Met name de koersstijging van de Bitcoin is opmerkelijk. De koers heeft namelijk sinds de recordrally van 2018 maar één keer eerder zo hoog gestaan. Dit was in januari 2018 toen de koersen na de recordrally daalden.

Hierdoor stijgt de Bitcoin zo snel

Er zijn drie redenen waarom de koersstijging zo snel gaat. Allereerst lijkt het effect van de Amerikaanse verkiezingen ingeprijsd te worden. Wie er ook wint, de nieuwe president zal de inflatie laten stijgen en dat maakt de Bitcoin als veilige haven aantrekkelijker.

Een tweede factor is dat beleggers, nadat zij gisteren BTC naar de beurs brachten (en daarmee een verkoopsignaal gaven) hun munten nu weer van de beurs halen en daarmee speculeren op ‘hodl’ voor hogere koersen. Dit is, zoals wij eerder aangaven, vooral te verklaren omdat er boven de $ 14.000,- niet veel weerstand meer is om door te groeien naar een nieuwe recordkoers.

Dat beleggers deze mogelijkheden zien blijkt uit de open interest ratio. Dit is een weging van het aantal optiecontracten op BTC dat open staat. Uit analyses blijkt dat dit naar recordhoogte stijgt.

Vooruitblik is gunstig

De vooruitzichten zijn gunstig, zeker omdat de markt op dit moment belangrijke bearsignalen lijkt te negeren. Analisten kijken dan ook met voole tevredenheid vooruit. Zo liet de bekende investeerder en influencer Mike Novogratz in een interview met Squawk Box geen misverstanden bestaan over het feit dat de Bitcoin officieel in een bull trend is. Het interview zie je hierna.

Ook andere analisten zijn bijzonder bullish en voorzien een makkelijke weg naar $ 16.000,- en daarna zelfs een mogelijkheid om het eind van het jaar op of om het record van eind 2017 te sluiten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: koers door $ 14.000,-, oorzaken en verwachtingen [video]
Sluiten