Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 okt 2020

Bitcoin lunch: koers duikelt, Tesla te koop met Bitcoin

De Bitcoin lunch zal vandaag voor veel investeerders minder goed vallen dan die van gisteren. Optiehandelaren blijken ook negatiever gestemd. Toch is er ook goed nieuws te melden. Wij zetten de laatste ontwikkelingen op een rij.

Allereerst nemen we een kijkje op de cryptomarkt nu het lunchtijd is op de Europese financiële markten.

Bitcoin zet dalende koers voort

We zagen gisterenavond dat de koers van de Bitcoin plotseling daalde. Deze trend zette zich vanochtend door. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin (BTC) EUR 11.150,35 ($ 13.106,71) en dat is 3,05% lager dan tijdens de lunch van gisteren. Wanneer we live koersen van de top 25 cryptomunten bekijken op de site van Tradeincrypto.com zien we dat deze dalende tendens de markt in haar greep heeft. Er zijn slechts enkele cryptomunten, waaronder de stable coins, die een positief resultaat schrijven.

Bitcoin optiehandelaren minder optimistisch dan gedacht

Waar we eind vorige week en begin deze week tijdens de snelle stijging van de Bitcoin nog zagen dat analisten redelijk positief waren over recordkoersen duiken er nu andere geluiden op. Zo blijkt de optiemarkt voor BTC een stuk voorzichtiger.

Uit data-analyses blijkt namelijk dat slechts 6% van de optiehandelaren voor het eind van het jaar een Bitcoin-koers boven $ 20.000,- verwacht. Als vuistregel houdt men aan dat een verwachting niet realistisch is als minder dan 10% van de markt daar rekening mee houdt. Hoewel de grafiek niet heel duidelijk is lijkt 10% of meer van de investeerders rekening te houden met een koers tussen $ 16.000,- en $ 18.000,- tegen het einde van het jaar. Wel is duidelijk dat meer dan 80% van de optiehandelaren in ieder geval een Bitcoin-koers boven $ 10.000,- verwacht.

Tesla nu ook te koop met cryptomunten

Nu steeds meer grote bedrijven hun assets veilig stellen door te beleggen in cryptomunten is het voor veel insiders de vraag wat Tesla met cryptomunten gaat doen. Een directe entree in de cryptomarkt lijkt voor het autoconcern niet aan de orde. Wel kan je sinds kort gebruik maken van een nieuwe optie op crypto-optiebeurs FTX, die zogenoemde aandelenfracties aanbiedt. dit betekent dat je met cryptomunten tokens koopt. Deze tokens representeren een bepaald (deel van een) aandeel in reguliere beursgenoteerde bedrijven. FTX biedt tokens aan van diverse grote bedrijven zoals Tesla, Apple en Amazon. Is dit een volgende stap om crypto/Bitcoin en Tesla dichter bij elkaar te brengen?

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: koers duikelt, Tesla te koop met Bitcoin
Sluiten