Robert Kroes
Robert Kroes Tech 27 okt 2020

Bitcoin lunch: koers stijgt, spannende dagen verwacht

Nu we op de Europese markten de ochtend gehad hebben is het weer tijd om de balans op te maken voor de koers van de Bitcoin en de cryptomarkt. Ook blikken we vooruit naar spannende dagen voor de Bitcoin.

Terwijl men op de Europese financiële markten aan de lunch bezig is kijken wij naar de stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin koers stijgt weer door

Het leek er gisterenavond op dat de Bitcoin de $ 13.000,- had prijsgegeven. Vandaag blijkt niets minder waar. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin koers EUR 11.361,90 ($ 13.416,88) en daarmee stijgt de koers 1,83% ten opzichte van de stand tijdens de lunch van gisteren. Daarmee is de BTC een witte raaf. Uit het overzicht van de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com blijkt namelijk dat de meeste cryptokoersen een verlies noteren.

Bitcoin gaat volatiele dagen tegemoet

Daarmee verschaft de Bitcoin zich een goede uitgangspositie voor wat een aantal spannende dagen lijken te gaan worden. Allereerst zijn er nog steeds signalen dat de koers een correctie zal ondergaan. Daarnaast verwachten analisten veel volatiliteit.

Aanstaande vrijdag vervallen namelijk de maandelijkse opties op de CME. Dat gaat weer om een aanzienlijk bedrag, namelijk $ 750 miljoen. De vorige maandelijks verlopende opties zorgden niet voor grote verschuivingen op de cryptomarkt. Deze keer zien we echter dat de rente op CME, waar vooral grotere spelers actief zijn, hoger ligt dan de open rente bij bijvoorbeeld Binance futures en andere grote beurzen. Die grote vraag kan de prijzen opdrijven en voor grote volatiliteit zorgen. Ook kan er een nieuw CME-koersgat ontstaan.

Daarnaast lijkt het erop dat de Bitcoin de maand boven $ 13.000,- kan sluiten en dat zou de eerste keer in bijna 3 jaar zijn dat er een maandsluiting boven $ 13.000,- volgt. Daarmee blijft de koers boven het voortschrijdend gemiddelde boven 200 dagen. Dit is een ander bullish signaal. Door deze toenemende vraag zou een sell-of van miners, zoals wij die gisteren signaleerden, wellicht ondervangen kunnen worden.

Recordtransactie benadrukt drukke dagen

Dat er bijzondere dagen aankomen zien we aan een recordtransactie. Deze vond gisteren in twee rondes plaats. Men verschoof in 2 transacties liefst 88.875 Bitcoin. Daarmee is dit in fiat geld met een waarde van $ 1,15 miljard, de grootste BTC-transactie tot nu toe. Overigens was ook hier de mining fee met $ 3,66 bijzonder laag.

(Wanneer je de draad van deze Tweet volgt zie je het totaalbedrag.)

Zoals je ziet gingen de transacties van betaalplatform Xapo naar een anonieme account. Dit duidt erop dat degene die de transactie uitvoerde de Bitcoins veilig stelde voor de lange termijn, oftewel een ‘hodle’ transactie, hetgeen ook een positief signaal is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: koers stijgt, spannende dagen verwacht
Sluiten