Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin lunch: Miners drukken Bitcoin en cryptomarkt, Wall Street wacht af

Inmiddels is het halverwege de laatste handelsdag van de week lunchtijd voor de Europese financiële markten. Wij maken de stand op van de koers van de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten. De miners blijken de Bitcoin te drukken en ook zien we hoe de BTC invloed krijgt op Wall Street.

Uiteraard beginnen we met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin en altcoins dalen

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 15.695,89 ($ 19.074,66) en dat is 1,87 % lager dan tijdens de cryptolunch van gisteren. Ook de Altcoins laten hoofdzakelijk negatieve cijfers zien een dalen over het algemeen sneller dan de BTC. Grootste daler is Litecoin (LTC), dat 4,20% verliest. Ook is er een opvallende stijger. NEM (XEM) gaat tegen de trend in en noteert een plus van 13,02%. Uiteraard kun je de live koersen van jouw favoriete cryptomunten volgen op de website van Tradeincrypto.com.

Bitcoin koers gedrukt door miners

Een analyse van de gebeurtenissen op de cryptomarkt laat zien dat vooral de miners momenteel de koers van de Bitcoin drukken. Het blijkt namelijk dat zij hun BTC in grote getalen naar cryptobeurzen verschuiven. We zien in de afgelopen periode een stijging van miner-BTC op handelsbeurzen van meer dan 630%. Dit betekent dat zij wellicht een verkoopgolf plannen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven eerder dit achtergrondartikel over hoe je als investeerder om kunt gaan met de invloed van miners op de koers van de BTC.

Wall Street niet onder de indruk van cryptomarkt

Ondanks de dalende koers van vanmorgen stijgt de koers van de Bitcoin natuurlijk enorm, net zoals de koers van andere belangrijke cryptomunten. De grote spelers op Wall Street lijken echter nog niet onder de indruk. Zij blijven vooralsnog van mening dat de Bitcoin te instabiel is en dat er meer regelgeving nodig is om in te stappen. Wel ziet men een toename van Wall Street banken die diensten verlenen aan de crypto-industrie. Dit vergelijkt men met het verkopen van spades en schoffels tijdens de gold-run. Door de dienstverlening te stimuleren verdient men zowel bij groei als bij daling zonder zelf geconfronteerd te worden met de risico’s van de hoge volatiliteit op de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Miners drukken Bitcoin en cryptomarkt, Wall Street wacht af
Sluiten