Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 okt 2021

Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt door Elon Musk, Rusland en…

Inmiddels is het weer lunchtijd voor de Europese financiële markten. De live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten beloven een smakelijke voortzetting voor investeerders in crypto. Wij bekijken waar het bullish sentiment voor Bitcoin en andere cryptomunten vandaan komt.

We bekijken eerst de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt weer in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 49.560,39 ($ 57.488,13). Dit is 4,80% hoger dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

Ook voor de andere cryptomunten uit de top 25 is het sentiment positief. Afgezien van de stable coins zien we alleen positieve resultaten. De best presterende cryptomunt is Polkadot (DOT) met een winst van 19,28% in 24 uur. Dit is echter niet de enige cryptomunt die de winst in dubbele cijfers schrijft. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Waarom stijgt de Bitcoin prijs ineens?

Specifiek voor de Bitcoin zien we twee factoren die investeerders goed doen. Allereerst nemen de premies op de futures markt toe. Dit betekent dat veel beleggers speculeren op een toekomstige koersstijging. Dit heeft vooral te maken met het te verwachten nieuws omtrent de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Ook zien we dat het handelsvolume op de CME future-beurs voor institutionele beleggers oploopt. Hiermee concludeert men dat de interesse van institutionele beleggers weer toeneemt. Dit is overigens nog niet te zien in de GrayScale premie, want daar gelden voor institutionele beleggers nog steeds forse kortingen.

Waarom is de rest van de cryptomarkt ook positief?

Naast deze specifieke goede berichten voor de Bitcoin is er ook goed nieuws voor de cryptomarkt als geheel. Zoals zo vaak speelt Elon Musk daar een rol in. Eerder vandaag was hij met een van de Dogecoin (DOGE) ontwikkelaars op Twitter in gesprek over het belang van Dogemining. De conversatie begon vooral grappig.

Toen de discussie op de mining nodes kwam was Elon Musk duidelijk in zijn support en dat werd door de markt als positief signaal opgepakt.

Ook kwam er steun voor de cryptomarkt uit onverwachte hoek. Vladimir Putin liet tijdens een interview op een energiecongres zijn licht schijnen over de Bitcoin en crypto-industrie. Waar Rusland eerst ronduit negatief was over cryptomunten was dit gesprek positief kritisch. Nadat regeringsfunctionarissen eerder deze week al lieten weten dat zij niets zien in een ban zette Putin de deur naar acceptatie verder open.

Hij erkende dat er een waarde in cryptomunten ziet. Ook ziet hij cryptomunten als een betaalmanier en mogelijke manier voor verzamelen. Voor toepassingen als waarde-middel in bijvoorbeeld oliehandel vindt hij de munt nog te volatiel. Ook is hij bezorgd om de milieuaspecten. Desalniettemin kon de markt de uitspraken duidelijk waarderen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt door Elon Musk, Rusland en…
Sluiten