Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin lunch: prijs Bitcoin daalt. Storm op komst? Wij analyseren

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten vast te leggen. Daarna bekijken we of de dalende Bitcoin prijs een normale correctie is of dat we moeten vrezen voor storm. Tot slot bekijken we hoe de andere cryptomunten ervoor staan.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.852,16 ($ 45.600,43). dit is 1,31% lager dan tijdens de cryptolunch van gisteren.

De het sentiment voor de andere cryptomunten in de top 25 is positiever, al zien we ook daar inmiddels enige rode cijfers. InternetComputer (ICP) verliest momenteel het meest met 6,15% in 24 uur. Toch hebben de prijsstijgingen de overhand. Grootste stijger is nog steeds Ripple (XRP), dat 13,14% stijgt ten opzichte van gisteren. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle cryptoprijzen live volgen.

Is er storm op komst voor de Bitcoin prijs?

Nu is het niet gek om na een periode van stijging, zoals we die voor de Bitcoin zagen, een correctie te verwachten. Toch denken analisten dat hier meer gaande is dan een tijdelijke correctie. Zo zien zij dat de Bitcoin op de 4-uursprojecties langzaam inbindt ten aanzien van het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Hierdoor neemt het risico op een consolidatie of bearish correctie op korte termijn toe.

Daarnaast zien we dat de prijsstijging van de afgelopen periode (50% in drie weken) leidt tot een ‘overbought’ markt, waardoor er minder interesse is om nu bij te kopen. De verwachting is dan ook dat er een correctie plaats zal vinden voordat er een aanval kan worden gedaan op de weerstand tussen $ 50.000,- en $ 55.000,-. Als deze aanval slaagt kan de munt doorstoten, zoals we gisteravond zagen. Als dit niet lukt moeten we er volgens deze analisten rekening mee houden dat we op korte termijn fikse koersdalingen zien (terug naar $ 30.000,-) voordat kopers een nieuwe aanval op $ 50.000,- kunnen doen. Voor de lange termijn blijft men overigens onverdeeld positief.

Hoe ziet de toekomst van cryptomunten eruit?

Sommige mensen denken wel heel positief over de Bitcoin. Zo is daar influencer Max Keiser die een interview gaf aan Kitco News. In het interview maakt hij in duidelijke bewoordingen gehakt van alle cryptomunten die na de Bitcoin kwamen. Zo krijgt Ethereum (ETH) een ongenadige verbale afranseling en wordt ook de SEC in stelling gebracht om de andere cryptomunten te elimineren. Het hele interview kun je hier bekijken.

Uiteraard zijn wij benieuwd of deze opzienbarende standpunten navolging krijgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!