Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin lunch: prijs Bitcoin & crypto stijgt. Next ETF + Evergrande bull-sign

Inmiddels is het op de Europese financiële markten weer lunchtijd. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de volgende ETF die op de markt komt en een opmerkelijk bull-sign als gevolg van de ontwikkelingen bij Evergrande.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen top 25 cryptomunten ook

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 56.753,47 ($ 66.109,82). Dit is 3,37% hoger dan tijdens de crypto lunch van gisteren, maar iets onder de recordprijs van gisterenmiddag.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten zijn positief. We zien alleen maar groene resultaten. Solana (SOL) noteert momenteel met + 20,41% de hoogste winst, maar er zijn meer cryptomunten die hun winst in dubbele cijfers noteren. Zo is bijvoorbeeld de rally van Ethereum (ETH), die 11,32% stijgt in 24 uur, opvallend. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag bekijken.

Enthousiasme houdt aan, de volgende Bitcoin ETF komt eraan

Na de eerste Bitcoin ETF van ProShares is er ook toestemming verleend voor een tweede Bitcoin ETF, die van Valkyrie. Tot voor kort was er nog niet veel bekend, maar vanochtend veranderde dat. Toen werd bekend dat deze ETF vanaf aanstaande vrijdag verhandeld gaat worden. Deze ETF wordt op NASDAQ genoteerd en zal als symbool $BTF krijgen.

Met de aankondiging dat de VanEck ETF als derde goedkeuring kreeg en vanaf volgende week verhandeld zal worden blijft het enthousiasme over de Bitcoin ETF’s dus in de markt.

Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven gisteren een uitgebreid artikel over wat we nu van de Bitcoin en cryptomarkt kunnen verwachten.

Voorlopig bullish effect rond Evergrande

Zoals onze collega’s al in hun artikel vermeldden is het enthousiasme rond de ETF’s niet de enige factor die de Bitcoin prijs hoog houdt. Dat de interesse sterk is lijkt de markt nu te laten zien rond de ontwikkelingen rond Chinese bouwreus Evergrande.

Daar was namelijk slecht nieuws te noteren. Een geplande overname van een deel van het concern ging niet door. Bovendien lijkt er een uitstel van betaling te verlopen. Dit kan leiden tot een surseance van betaling en mogelijk faillissement. De diverse financiële markten reageerden scherp en ook de Bitcoin zag kort een koersdaling richting $ 65.000,-. Anders dan toen de Evergrande crisis voor het eerst boven water kwam volgde er deze keer een snel herstel. Uiteraard zijn we benieuwd of de markt dit herstel tijdens opening van de Amerikaanse beurzen vast kan houden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!