Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin lunch: prijs Bitcoin stijgt, rally naar $ 55.000,-? Volume neemt toe

De Bitcoin lunch zal vandaag goed smaken voor investeerders. We bekijken de live Bitcoin prijs die snel stijgt en de stijgende prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we waarom de Bitcoin stijgt en waar dit toe kan leiden.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt snel, prijzen top 25 cryptomunten stijgen mee

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.992,41 ($ 50.000,- exact). Dat is 4,92% hoger dan gisterenmiddag en ook hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren iets eerder publiceerden.

Ook de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten tonen alleen positieve resultaten met uitzondering van Axie Infinity (AXS), dat 9,32% verliest. De cryptomunt met het beste dagresultaat is momenteel InternetComputer (ICP), dat 11,56% in waarde stijgt. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Waarom stijgt de Bitcoin prijs zo snel?

We zien vandaag op andere financiële markten verliezen, dus de vraag is waarom de Bitcoin wel stijgt. Hier zijn een aantal verklaringen voor. Wij zetten ze opp een rij:

  • Institutionele beleggers stappen weer in Bitcoin: Uit data van ByteTree Asset Mmanagement blijkt dat professionele investeerders ondanks de negativiteit in de afgelopen maand 3.000 BTC hebben gekocht. De ‘over the counter’ traders laten bovendien weten dat zij steeds meer aanvragen krijgen om Bitcoin te kopen.
  • Protectie tegen inflatie: uit onderzoek van de New York Federal Reserve blijkt dat de inflatie in de komende 10 maanden op zal lopen tot 5,2% in Augustus 2022. Daarnaast verwacht men dat ook de inflatie in Europa toe zal nemen. Op zo’n moment wordt Bitcoin populairder als bescherming tegen bescherming.
  • Tot slot reageren toezichthouders in Amerika en Canada positief op de mogelijkheid van een Bitcoin ETF. Men probeert dit beleggingsinstrument al jaren goedgekeurd te krijgen. Nu lijkt het er echt van te gaan komen en de markt prijst deze mogelijkheid in.

Wat kunnen we op korte termijn van deze BTC rally verwachten?

Het positieve sentiment zorgt ervoor dat de Bitcoin momenteel in gevecht is om de weerstand rond $ 50.000,- te doorbreken. On-chain metrics duiden erop dat de kans groot is dat dit lukt. Zo handelt de Bitcoin boven het 21-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Ook blijkt dat de voorraad op beurzen daalt tot het laagste niveau in 30 maanden. Een dalend aanbod leidt ook tot een hogere prijs. Daarmee legt de Bitcoin de weg open naar een snelle koersstijging. Als de $ 50.000,- weerstand genomen wordt zijn er weinig obstakels tot de volgende weerstand, die op $ 55.000,- ligt. Volgens analyses ligt daarna de weg naar $ 64.000,- open.

Door de correctie van het aandeel Facebook na de storing van gisteren en de prijsstijging van de Bitcoin is de markt cap van Bitcoin nu groter dan die van Facebook. Dit leidt uiteraard tot enig leedvermaak.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!