Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 dec 2020

Bitcoin lunch update: Absurde koersexplosies, Bitcoin boven $ 23.000!!!

Inmiddels is de lunchtijd op de Europese financiële markten voorbij en wat zal het gesmaakt hebben. De koersen exploderen namelijk momenteel en dat zorgt voor bizarre resultaten voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Uiteraard bekijken we eerst de actuele stand van de Bitcoin en cryptomunten. Daar mag je vandaag best even voor gaan zitten.

Bitcoin explodeert, cryptomarkt doet mee

Nadat we gisteravond zagen dat de Bitcoin door de $ 20.000,- brak lijkt de markt ontketend. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de Bitcoin namelijk EUR 18.973,89 ($ 23.251,34) en dat is een stijging van liefst 17.66% ten opzichte van gisteren rond deze tijd. Wie denkt dat de Bitcoin daarmee fier aan kop gaat heeft het mis. De Ripple (XRP) met een stijging van 28,56% en Litecoin (LTC) met een + van 23,29% doen het beduidend beter. Ook de rest van de cryptomarkt laat positieve live cryptokoersen zien.

Bitcoin stijging aangejaagd door Grayscale

We zien inmiddels dat het beleggen door institutionele beleggers één van de voornaamste drijvende krachten achter de stijging van de BTC is. Dit wordt in grote mate veroorzaakt door investeringsfonds Grayscale. Veel grote ondernemingen zijn namelijk gebonden aan regelgeving in Amerika waardoor zij niet direct in BTC kunnen investeren. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) biedt echter de mogelijkheden om aandelen in een trust te kopen. De trust belegt vervolgens in BTC en andere cryptomunten. Hierdoor is de weg voor bedrijven vrij om zonder heel veel regels toch te investeren. In dit artikel lees je hoe succesvol dat verloopt.

Wat verwachten we nu verder?

Zoals we gisteren al zagen vaart de Bitcoin in onbekende wateren. Er zijn geen technische indicatoren die zich bewezen hebben in dit stadium van de markt. Als we zien hoe snel de Fibonacci-getallen gepasseerd worden is het ook de vraag of algemene financiële modellen hier te extrapoleren zijn. Vanochtend werd op basis van technische analyses nog gedacht dat een plafond van $ 22.000,- tot $ 23.000,- op termijn mogelijk zou moeten zijn. Tijdens de lunch blijkt men hier echter al ver overheen te zitten. Uiteraard zijn de positieve verwachtingen niet van de lucht. Zo verwachten sommige analisten dat een waarde van $ 400.000,- snel gehaald moet kunnen worden. Op grond van eerdere marktbewegingen ligt een koersdaling en zijwaarts vervolg op korte termijn voor de hand, maar de markt lijkt deze ervaring nu te laten voor wat het is. Het is dus des te belangrijker om jouw eigen onderzoek te blijven doen en beleggingsbeslissingen rationeel te maken.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch update: Absurde koersexplosies, Bitcoin boven $ 23.000!!!
Sluiten