Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 okt 2020

Bitcoin lunchbreak: koers stijgt snel en wij weten waarom. Gevaar loert!

De Bitcoin is aan een flinke opmars bezig en die versnelt sinds vanmorgen. Wij verklaren de snelle stijging en waarschuwen voor een gevaar dat loert.

De Bitcoin is goed aan de Europese handelsdag begonnen. Dat zien we in de huidige stand van zaken.

Bitcoin stijgt sterk door en neemt cryptomarkt mee

In onze Bitcoin update van gisteren zagen we dat de groei weer in de koers zit en dat proces werd vanmorgen versneld. In de live cryptokoersen van onze collega’s van Tradeincrypto.com zien we dat de Bitcoin vandaag een mooi rendement noteert. De koers bedraagt op het moment van schrijven EUR 10.305,30 ($ 12.217,24) en stijgt daarmee 3,58% ten opzichte van gisteren. Hier profiteert het grootste deel van de top-25 cryptomunten van mee.

Bitcoin stijgt vooral door Amerikaans en Engels nieuws

Het enthousiasme wordt voornamelijk veroorzaakt door twee factoren. Beide vinden hun basis in Amerika. Allereerst blijkt dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, de Democraten en Republikeinen toch een akkoord naderen over de volgende ronde economische hulp als gevolg van de Coronacrisis. Dit betekent plat gezegd dat er een enorme hoeveelheid dollars in de economie gepompt wordt. Dit zorgt voor angst voor inflatie. Beleggers reageren daarop door hun bezittingen veilig te stellen in middelen die daar minder gevoelig voor zijn, zoals goud en Bitcoin.

Dit zien we direct in de tweede factor die de koers opdrijft. Na de grote Amerikaanse institutionele beleggers blijkt nu ook het Engelse Mode, een fintech-bedrijf dat genoteerd is op de Engelse beurs, een belang in Bitcoin te nemen. Zij maakte bekend dat zij 10% van haar cash reserves in de digitale munt investeert. Dit ervaren beleggers als positief. Dit zeker nadat de Engelse toezichthouder vorige week haar ongerustheid uitsprak over cryptomunten.

Koersstijging leidt tot gevaar voor terugval

De snelle koersstijgingen hebben natuurlijk invloed op de statistieken ten behoeve van technische analyses. Hierin zien we dat de Bitcoin ‘overbought’ oftewel te duur is. Ook betekent dat de BTC met een koers boven de $ 12.000,- in een beruchte gevarenzone terecht gekomen is. De zone tussen $ 12.000,- en $ 13.800,- is namelijk bekend als notoire ‘weerstandszone’. Het is in het verleden vaak gebleken dat de koers snel zakt als men op dit niveau aankomt.

De technische analyses laten dan ook signalen zien dat er een fikse correctie (naar laag in $ 11.000,-) op de loer ligt. Analisten zien echter ook verschillen. Zij verwachten dat een correctie wel eens uit kan blijven. Voor deze verwachting baseren zij zich enerzijds op historische koersanalyses. Hieruit blijkt dat het koersverloop gelijkenis vertoont met de recordrally van 2017. Ook wijzen zij op fundamentele factoren zoals het aankomende steunplan, de investeringen door multinationals en de traditionele koersstijging na Amerikaanse presidentsverkiezingen. Uiteraard is het investeerders aanbevolen altijd eigen onderzoek te doen, maar een gewaarschuwd mens telt, ook in dit geval, voor twee.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunchbreak: koers stijgt snel en wij weten waarom. Gevaar loert!
Sluiten