Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 okt 2020

Bitcoin lunch: vertekend beeld BTC, waarde bewezen en koersverwachting

De Bitcoin (BTC) staat weer in het middelpunt van de belangstelling en dat zien we terug in de beurskoersen. Tijdens de Bitcoin lunchbreak van vandaag bekijken we de actuele situatie op de Europese financiële markten. Ook bekijken we hoe de Bitcoin haar waarde bewijst en wat analisten verwachten ten aanzien van de koersontwikkeling.

Als eerste bekijken we de actuele situatie van de Bitcoin en de cryptomarkt. Deze geeft, net als gisteren, een vertekend beeld van de werkelijkheid.

Bitcoin lijkt te stijgen, maar schijn bedriegt

Als we naar het live cryptokoersen-overzicht van Tradeincrypto.com kijken zien we op het eerste gezicht positieve cijfers. De Bitcoin (BTC) noteert op het moment van schrijven een koers van EUR 10.975,13 ($ 12.948,91) en stijgt daarmee 1,37% ten opzichte van de koers die de grootste cryptomunt gisteren tijdens de lunch noteerde. Ook de rest van de top-25 cryptomunten vertoont een positief, sterk stijgend, koersbeeld. Toch bedriegt de schijn voor de tweede dag op rij. Gisteravond zagen we namelijk in onze Bitcoin-update dat de koers van de BTC boven $ 13.000,- lag. Daarmee is het grootste koersresultaat, net als gisteren na de PayPal-bekendmaking, niet in de Europese, maar in de Amerikaanse markt te noteren. Een factor voor investeerders om rekening mee te houden. Ondertussen bewijst de Bitcoin zijn toegevoegde waarde.

Bitcoin bewijst toegevoegde waarde

Een van de redenen voor Satoshi Nakamoto om de Bitcoin te ontwikkelen was het versoepelen en goedkoper maken van financiële transacties. Op dit gebied heeft de grootste cryptomunt haar waarde weer bewezen. Het blijkt namelijk dat er in 2 transacties een whale-belang in BTC verschoven is. Met de 2 transacties transfereerde een whale in totaal 21.943 BTC van één wallet naar de andere. De totale waarde van deze transactie bedroeg zo’n $ 283,3 miljoen. Waar zo’n transactie bij een reguliere bank geruime tijd in beslag neemt waren deze transacties in no-time verricht. Daarnaast betaalde men aan mining fee in totaal $ 21,84. Voor dit bedrag kan je zo’n transactie bij een reguliere bank niet uitvoeren. Dus qua peer2peer financiële transacties concludeer ik dat de Bitcoin haar waarde weer bewees.

Wat verwachten analisten van BTC op korte termijn?

Op korte termijn zijn analisten nog steeds positief over de koersontwikkeling van de Bitcoin. Door de stijging van gisteren doorbrak de koers weerstandsniveaus op $ 12.000,- en $ 12.460,-. We zien dat de grootste cryptomunt nu speelt met de weerstand op $ 13.000,-. Hierna valt een volgende kleine weerstand te verwachten op $ 13.300,- waarna er ruimte is voor koersgroei tot $ 14.000,-. Deze $ 14.000,- is een belangrijke en sterke weerstand. Dit temeer omdat dit de bovengrens is van een weerstandszone die over meerdere jaren is opgebouwd en grofweg tussen $ 12.500,- en $ 14.000,- ligt. Op basis van het voortschrijvend gemiddelde liggen er op korte termijn diverse sterke supportlevels tussen $ 11.500,- en $ 12.000,-. Zoals we eerder zagen houden investeerders het vizier op bullish zolang de koers boven $ 12.000,-/$ 12.500,- blijft. Hiermee lijkt er dus ruimte voor verdere groei op korte termijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: vertekend beeld BTC, waarde bewezen en koersverwachting
Sluiten