Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Gaat de Bitcoin met deze indicator naar $14.000?

De Bitcoin en de diverse cryptomunten blijven positief gestemd. De vraag is natuurlijk of dit enige indicatie geeft voor de langere termijn. Er is qua technische analyse één indicator die analisten nu in het bijzonder opvalt. Wij bekijken hoe groot de kans is dat de Bitcoin een koerssprong maakt en wat we dan kunnen verwachten.

Gaat de Bitcoin een koerssprong maken?

Op basis van technische analyses lijkt een koerssprong voor de Bitcoin niet ver weg. De stijgende koersen en positieve tendens zorgen er namelijk voor dat de bandbreedte waarbinnen de BTC beweegt steeds smaller worden. Analisten verwachten dan ook dat de BTC letterlijk snel uit de band springt. Als dit zo is kan dat, zoals altijd, positief of negatief zijn.

Springt de BTC naar boven of naar beneden?

We zagen al eerder dat de vooruitzichten voor de Bitcoin op korte, middellange en lange termijn positief zijn. Aan de andere kant zagen we dat analisten terughoudend zijn. Zij vragen zich af of dé rally al ingezet is. Nu heeft de stijging van de BTC-koers niet alleen invloed op de dagprijs maar ook op diverse indicatoren. Een van die indicatoren lijkt een duidelijke koersrichting aan te geven.

Wat zegt de MACD over de koers van de Bitcoin?

Moving Average Convergence/Divergence (MACD)-indicator laat de trend zien tussen berekening van het voortschrijdend gemiddelde van de koers over twee verschillende (een langere en kortere) periode. De laatste keer dat deze indicator positief werd was in februari 2019. Dit bleek achteraf opmaat naar de recordkoers van $ 14.000,- die we vorig jaar zomer zagen. De koersstijging zorgt ervoor dat de indicator weer positief is. Het is echter nog te vroeg om van een consistent beeld te spreken.

Daarnaast zien we dat de markt moeite heeft om de psychologische grens van $ 9.000,- te doorbreken. Wanneer dat lukt en de MACD daarmee in de komende week structureel positief blijkt is de sprong van de Bitcoin positief gebleken en zouden de bandbreedtes trend kunnen zetten naar verdere stijgingen. De positieve vooruitblik blijft daarmee ongewijzigd. Uiteraard hoeden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaat de Bitcoin met deze indicator naar $14.000?
Sluiten