Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 sep 2018

Bitcoin stijgt, markt schommelt boven dieptepunt 2018: nu investeren?

De afgelopen week was bijzonder pijnlijk voor Bitcoin. Na een hoopvolle klim omhoog, stortte de munt met meer dan tien procent in. De rest van de cryptomarkt volgde.

Bitcoin toont plotselinge groei

Deze week begint in ieder geval hoopvol. Bitcoin trapte de nieuwe week af met een verrassende piek, waarmee de munt van 6190 dollar naar 6450 dollar steeg. De plotselinge stijging hield de afgelopen uren bovendien stevig stand: de munt blijft hangen rond de 6300 dollar.

Hopelijk wordt daarmee een nieuwe bodem vastgesteld. De rest van de markt heeft meer moeite met het compenseren van de klappen van afgelopen week. De markt komt namelijk verder traag op gang, waarbij sommige analisten de vergelijking maken met een slak.

15 augustus werd het dieptepunt van 2018 aangetikt met een totale marketcap van 191 miljard dollar. Dan hebben we het dus over de complete cryptomarkt. De afgelopen 24 uur is die marketwaarde gedaald van 200 miljard dollar naar 196 miljard dollar.

Bitcoin ruimte

Daarmee komt de markt gevaarlijk dichtbij zijn dieptepunt van dit jaar. Wanneer een nieuw dieptepunt wordt aangetikt, kan dat voor paniek onder investeerders gaan zorgen. Bitcoin kan echter niet in zijn eentje een bodem bouwen. Daarvoor is er meer beweging en daarmee volume in de rest van de markt nodig.

Ethereum en EOS zijn de best presterende munten van de afgelopen uren. Ze stegen respectievelijk vier en zes procent in waarde. Ook altcoins als WanChain en Augur vallen op. De stijgingen van Ether en Bitcoin zijn echter zo groot, dat analisten voorspellen dat beide munten waarschijnlijk oververkocht zijn.

Veel investeerders kijken nu eerst de kat uit de boom

Corrigerende rally

Je kunt dus zomaar een corrigerende rally verwachten in de komende dagen. Daarmee zou Bitcoin de 6400 dollar voorbij kunnen schieten, om vervolgens te stabiliseren rond de 6500 dollar. Analisten wijzen er echter op dat daar meer voor nodig is.

Door de lage liquiditeit van Bitcoin en de kwetsbaarheid van de markt is de kans op rode cijfers groot. De markt reageert (overdreven) op zowel goed als slecht nieuws, waardoor stabiele groei lastig blijft.

Dat zal echter een probleem blijven voor de nabije toekomst. Pas wanneer de infrastructuur en de adaptatie door grote bedrijven verbetert, zal de volatiliteit van digitale assets afnemen. De basis ervoor ligt er al: vele bedrijven zijn bezig met hun eigen implementaties. Dat heeft echter simpelweg tijd nodig.

Voor nu blijft het een interessante week. Veel investeerders kijken de kat uit de boom. De kans dat Bitcoin in de komende dagen met vaart omhoog of omlaag schiet, is immers klein. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Bitcoin stijgt, markt schommelt boven dieptepunt 2018: nu investeren?
Sluiten