Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 dec 2020

Bitcoin Lunch: Bitcoin en markt in mineur na nieuwe SEC-ingreep

Vandaag zijn we iets vroeger dan normaal door de voorbereidingen op de kerst. Dat komt overigens goed uit, want de Bitcoin en cryptomarkt zijn in beroering door nieuw ingrijpen van de SEC. Wij praten je uiteraard, ook op deze dag vóór kerst, bij.

Vandaag legde ik de stand van zaken voor de Bitcoin en cryptomarkt al om 10.25 uur vast en daarmee dus iets eerder dan normaal tijdens de Bitcoin lunch.

Bitcoin stagneert, cryptomarkt blijft dalen

Gisteren zagen we tijdens de lunch dat de Bitcoin stijgt, maar vandaag is de stijging tot stilstand gekomen. Op het vroegere moment van schrijven noteert de koers van de Bitcoin EUR 19.151,67 ($ 23.356,34) en verliest daarmee 0,94% ten opzichte van gisteren. Hiervoor kunnen we de SEC ‘bedanken’ zoals we hierna uitleggen. De rest van de cryptomarkt blijft, op enkele stable coins na, zwaar in mineur. De live cryptokoersen kun je uiteraard ook op ieder gewenst moment zelf bekijken.

SEC pakt na Ripple nu ook Bitcoin aan

Na de enorme dreun die de SEC aan Ripple uitdeelde ontkomt ook de grootste cryptomunt niet aan de hand van de beurstoezichthouder. Zoals wij eerder berichtten gaat men wallets aanpakken in de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme. Inmiddels heeft men die regelgeving naar belanghebbenden in de markt gestuurd. Zij krijgen 15 dagen om te reageren en dat zet kwaad bloed. In deze 15 dagen heeft men namelijk kerstavond, de kerst en oud-en-nieuw meegeteld. Investeerders reageren dan ook geschrokken op de snelheid van deze voorgenomen wijzigingen en reageren terughoudend.

BTC vormt nu ‘dubbele top’, maar wat zegt dat?

De aarzeling van investeerders zorgt ervoor dat de BTC wederom niet door $ 24.000,- breekt en vóór de mijlpaal naar beneden beweegt. Hierdoor ontstaat normaal gesproken een bearish signaal en anticipeert men op koersdaling. Volgens traditionele analyses verwacht men een koersdaling richting $ 21.675,- voordat de munt weer zal stijgen. Zoals we de afgelopen weken gezien hebben vertoont de koers van de Bitcoin boven $ 20.000,- gedrag dat niet altijd even goed in deze technische modellen tast. Daarmee is voorzichtigheid met deze vooruitblik geboden. We blijven benadrukken dat je altijd eigen onderzoek moet doen voordat je besluit of je ergens in wilt investeren.

Reageer op artikel:
Bitcoin Lunch: Bitcoin en markt in mineur na nieuwe SEC-ingreep
Sluiten