Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 oktober 2019

Is Bitcoin de meest gebruikte en meest winstgevende cryptomunt?

Als je de cryptomarkt bestudeert is de Bitcoin met een marktaandeel van rond 70% natuurlijk belangrijk. Nu het derde kwartaal erop zit is het een mooi moment om even verder te kijken. Is Bitcoin ook de meest gebruikte cryptomunt? Is Bitcoin ook de meest winstgevende cryptomunt? De verrassende antwoorden zetten we graag voor je op een rij.

Nee, Bitcoin is niet de meest gebruikte cryptomunt

Ondanks het marktaandeel van ruim 70% is Bitcoin niet de meest gebruikte cryptomunt. Uit onderzoek van Coinmarketcap blijkt dat deze eer toekomt aan Tether (USDT). Op basis van het dagelijks handelsvolume zoals op deze site gemeten ziet het overzicht van meest gebruikte cryptomunten er als volgt uit:

Meest gebruikte cryptomunten per 1 oktober 2019
Meest gebruikte cryptomunten per 1 oktober 2019. Bron: Coinmarketcap.com, grafische weergave: Bloomberg

In een video geven analisten van Bloomberg een mogelijke verklaring voor deze opvallende cijfers. Nu is er op de cijfers van Coinmarketcap wel iets af te dingen, maar sinds dit onderzoek is de kwaliteit van de cijfers wel sterk verbeterd.

Sorry, Bitcoin is ook niet de meest winstgevende cryptomunt

Op basis van andere data onderzocht CryptoClan.nl welke cryptomunten in 2019 tot nu toe het meest winstgevend zijn. Op basis van het enorme marktaandeel zou je verwachten dat Bitcoin regelmatig naar voren komt als meest winstgevende cryptomunt. Zeker omdat men in analyses vaak roept dat de cryptowinter voor de Bitcoin voorbij is. Helaas moeten we je weer teleurstellen. Ook deze gedachte is grotendeels onjuist.

Wanneer we kijken naar de resultaten over de maand oktober, het derde kwartaal en het laatste half jaar komt de Bitcoin zelfs niet in de top 5 voor. Pas wanneer we de resultaten vanaf 1 januari 2019 tot 1 oktober 2019 bekijken zien we een plek voor de Bitcoin (BTC) in de top 5, al is dat nog steeds niet de eerste plek.

Sterker nog, wanneer we de resultaten van de Bitcoin en prestaties van de top 50-cryptomunten vergelijken zien we dat Bitcoin (BTC) het grootste deel van het jaar op zijn gunstigst als middenmoter kwalificeert als het om resultaat gaat. Wellicht goed om deze ontnuchterende feiten in het achterhoofd te houden als je jouw investeringen analyseert.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Is Bitcoin de meest gebruikte en meest winstgevende cryptomunt?
Sluiten