Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 6 februari 2020

Bitcoin passeerde gisteren deze unieke mijlpaal

Dat de Bitcoin financiële geschiedenis schrijft hoeft inmiddels geen betoog meer. Gisteren passeerde de Bitcoin een unieke mijlpaal in die geschiedenis. De volgende mijlpaal zal nog indrukwekkender zijn en naar verwachting een stuk minder lang duren.

De Bitcoin voegde gisteren een hoofdstuk aan haar geschiedenis toe

We beschreven al eerder hoe de Bitcoin de financiële geschiedenis voorgoed veranderde. Gisteren kon de Bitcoin een hoofdstuk aan die geschiedenis toevoegen. Op de Blockchain noteerde men namelijk de vijfhonderd miljoenste transactie. Inderdaad, een half miljard transacties werd inmiddels genoteerd. Op Twitter stond men uitgebreid bij deze mijlpaal stil.

Duurt de mijlpaal van een miljard transacties weer 11 jaar?

Na het halve miljard is de mijlpaal van een miljard transacties op de Blockchain van de Bitcoin een logisch vervolg. Daar hoeven we waarschijnlijk niet weer 11 jaar op te wachten. Massa-adoptie is namelijk al geruime tijd een heet hangijzer voor de Bitcoin gemeenschap. Sterker nog, deze wens is regelmatig onderwerp van strijd tussen de cryptomunten en leidde zelfs tot een hard fork van de Bitcoin.

Toch lijkt het met die massa-adoptie wel goed te zitten. Onderzoek wijst namelijk uit dat steeds meer gerenommeerde institutionele beleggers de Bitcoin als deel van hun portfolio opnemen. Ook blijkt dat er meer financiële producten, zoals opties, voor de BTC ontwikkeld worden. Ook die producten worden steeds populairder. Daarnaast konden we al eerder melden dat massa-adoptie voor particulieren een speerpunt is voor Twitter-CEO Jack Dorsey. Het lijkt er dan ook op dat de mijlpaal van het miljard veel sneller bereikt zal worden.

Hoe reageerde de Bitcoin-koers?

Het gaat te ver om te stellen dat deze mijlpaal direct een gunstige invloed had op de koersen. Feit is wel dat de Bitcoin na een paar rustige dagen weer een forse stijging van meer dan 4% liet zien op het moment van schrijven. Daarmee lijkt de Bitocin op weg naar hogere koersen. Aangezien de meeste Altcoins dat beeld volgen lijkt er een nieuwe etappe in de bull-rally in de maak. Alle redenen om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin passeerde gisteren deze unieke mijlpaal
Sluiten