Bitcoin mijn in Noorwegen krijgt bommelding voor geluidsoverlast

Hoewel de hele wereld bezig lijkt te zijn met cryptocurrencies, is niet iedereen even gecharmeerd van deze ontwikkeling. Sommige mensen zijn zelfs bereid om drastische acties te nemen om hun punt te maken. Zo kreeg een Bitcoin mijn in Noorwegen onlangs een verontrustend bericht van iemand die duidelijk genoeg heeft van hun gemijn. Als ze door zouden gaan, konden ze namelijk explosieven verwachten.

Mijn saboteert rust en vrede

De mijn waar het om gaat heet Kryptovault en is werkzaam in de Noorweegse steden Follum, Honefuss en Dale. De faciliteit bevindt zich in een afgelegen deel van het land, maar ook daar wonen er natuurlijk gewoon mensen. Eén of meerdere van deze mensen lijkt genoeg te hebben van de praktijken, welke voor geluidsoverlast zouden zorgen. In de bommelding laten ze weten “Dit is sabotage. Als jullie het crypto mijnen uitbreiden en het land vullen met lawaai, saboteren jullie de rust en vrede. Ik dreig om jullie dan wat explosieven te sturen.”.  In een interview met de krant Vakdalsposten laat Kryptovault’s managing director, Gjermund Hagesaeter, weten dat er inderdaad al want conflicten zijn geweest met omwonenden in verband met de mijn.

Bitcoin bom

Meteen evacueren bij verdachte activiteiten

Na de bommelding werd de politie onmiddellijk erbij gehaald en Hagesaeter waarschuwde zijn werknemers om extra voorzichtig te zijn. De politie neemt de melding heel serieus en bekijkt op het moment of verdere actie nodig is. De faciliteit in Follum is redelijk ontoegankelijk voor buitenstaanders, maar die in Dale zou een stuk makkelijker te betreden zijn. De werknemers daar zijn gewaarschuwd om oplettend te zijn en het gebouw meteen te evacueren als ze abnormale activiteiten bemerken.

Mijnen niet duurzaam

Zoals we weten is Noorwegen één van de voorlopers als het gaat om duurzaamheid en wellicht dat dit ook meespeelt bij de omwonenden van de crypto mine. Het mijnen verbruikt ontzettend veel energie en vaak wordt er geen duurzame energie gebruikt. Toch is Noorwegen een ideale plek voor een mijn, aangezien het daar vaak koud is en dat helpt met het koel houden van de apparatuur. Gelukkig zijn er ook andere projecten in het land waar de inwoners wel trots op kunnen zijn. Zo zijn ze bezig met een duurzaam hotel dat zelf energie opwekt.

CCN

Reageer op artikel:
Bitcoin mijn in Noorwegen krijgt bommelding voor geluidsoverlast
Sluiten