Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31/12/2019

Bitcoin optimist Mike Novogratz stelt Bitcoin voorspelling bij

Als we proberen om de koers van de Bitcoin kijken zijn de meningen van analisten voor velen een graadmeter. De als Bitcoin-optimist bekend staande Mike Novogratz baarde dan ook opzien door zijn Bitcoin voorspelling voor 2020 bij te stellen. Helaas is dit voor veel investeerders geen goed nieuws.

Wie is Mike Novogratz en hoe dacht hij eerder over Bitcoin?

Mike Novogratz is miljardair geworden als investeerder. Ook als vroege investeerder in Bitcoin stond hij vooraan toen de rendementen werden uitgedeeld. Inmiddels is hij miljardair, veel gevraagd commentator en eigenaar van investeringsfonds Galaxy Digital. Door zijn achtergrond als voormalig topman van zakenbank Goldman Sachs hechten velen waarde aan zijn financiële kijk op cryptomunten in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder.

Aan het begin van het jaar was hij erg enthousiast over de Bitcoin, zo voorspelde dat wij rond deze tijd weer terug zouden gaan naar recordwaardes. Aan het begin van het jaar voorspelde hij namelijk een koers van $ 20.000,-. Dit blijkt, zoals we inmiddels vast kunnen stellen, veel te hoog ingeschat.

Hoe denkt Mike Novogratz over de Bitcoin in 2020?

Waar de voorspellingen vorig jaar rond deze tijd om de oren vlogen lijkt men dit jaar voorzichtiger. Zonder veel toelichting voorspelt hij via Twitter dat de koers van de Bitcoin per eind 2020 op $ 12.000,- zal liggen. Inderdaad, ver onder zijn voorspelling voor eind dit jaar.

Iets later legt hij in antwoord op een vraag van een volger uit dat hij ook het ‘over the counter trading’ (de directe handel in Bitcoin voor grote spelers) somber inziet. Hij noemt daarbij concreet de marktkapitalisatie en volume als zorgpunten.

Wat impliceert deze voorspelling over de Bitcoin?

De komende Bitcoin-halving wordt als dé aanjager voor de koersen gezien in 2020. Nieuwe records zouden makkelijk gebroken worden. Als de koers aan het einde van het jaar ‘boven $ 12.000,-‘ ligt zou dit betekenen dat óf de records niet gebroken gaan worden óf de markt zo volatiel is dat de koersstijgingen na de halving weer verdampen. In beide gevallen is het voor veel investeerders een teken om voorzichtig te zijn nu zelfs Bitcoin-bullers terughoudend worden. Het belooft dus weer een roerig jaar te worden voor de Bitcoin en cryptomunten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin optimist Mike Novogratz stelt Bitcoin voorspelling bij
Sluiten