Jonge Bitcoin miljonair bouwt Dr. Octopus pak om verrassende reden

Wat zou jij doen als je een Bitcoin miljonair was? Waarschijnlijk een deel bewaren voor het geval de waarde weer stijgt en natuurlijk uit je dak gaan met futuristische gadgets. De 19 jarige Bitcoin miljonair Erik Finman heeft zijn coins gebruikt om een werkend Dr. Octopus pak te maken. Wat “over the top” zou je kunnen zeggen, maar de reden waarom is hartverwarmender dan je zou denken.

Het begon op 12 jarige leeftijd

Het begon allemaal toen Finman 12 jaar oud was. Zijn broer nam hem mee naar een antikapitalistisch protest, waar hij voor het eerst iets hoorde over Bitcoin. De cryptocurrency was revolutionair en sprak natuurlijk de demonstranten aan, vanwege het decentrale karakter. De jongen was geïnteresseerd en toen zijn oma hem 1.000 dollar als erfenis achterliet, wist hij meteen wat hem te doen stond: bitcoins kopen.

Dr. Octopus pak Bitcoin Miljonair

Miljonair of studeren

Zo kwam Finman aan zijn eerste coins, die toen zo’n 12 dollar per coin waar waren. Omdat hij school haatte sloot hij een deal met zijn ouders, die allebei een PhD hebben en hem uiteraard stimuleerden om te gaan studeren. Als hij tegen zijn 18e verjaardag een miljoen had verdiend, hoefde hij niet te gaan studeren. Waarschijnlijk tot de grote verbazing van zijn ouders lukte het ook en hoefde Finman niet te studeren.

Dr. Octopus pak

Eerste bedrijf als vijftienjarige

Van de duizend dollar aan coins, wist hij al gauw een stuk meer te maken. Hij begon op zijn vijftiende een online bedrijf om andersdenkende studenten samen te brengen met virtuele leraren over de hele wereld. Uiteraard kon men met bitcoins betalen, waardoor zijn stapel coins verder groeide. Terwijl hij steeds meer bitcoins verzamelde, steeg de waarde van de cryptocurrency ook steeds verder.

Dr. Octopus pak niet voor eigen lol

Finman genoot ruimschoots van zijn miljoenen met privéjets en alles wat je kunt bedenken dat je zou gaan doen als je miljonair zou zijn. De Bitcoin miljonair lijkt tegenwoordig echter wat minder wild te zijn geworden en zich te richten op “belangrijkere” zaken. Dat is ook precies waarom hij aan de slag ging met een Dr. Octopus pak. Deze is namelijk niet voor hem maar voor Aristou Meehan, de zoon van één van Finman’s mentors.

Dr. Octopus pak

3D-geprint werkend exoskelet

Meehan heeft namelijk hypermobiliteit problemen en bedacht dat een Dr. Octopus pak al zijn problemen zou kunnen oplossen. Hierop ging Finman aan de slag met een team ingenieurs en gebruikte hiervoor een deel van zijn bitcoins. Het is een soort exoskelet met vier extra armen om bijvoorbeeld objecten te kunnen optillen of vijanden ervan langs te geven. Het pak is gemaakt met een 3D-printer en wordt aangedreven door verschillend microcontrollers en acht motoren.

Dr. Octopus pak

In de spotlight op Comic Con

Hoewel het pak niet alle problemen van Meehan zal hebben opgelost, geeft Finman aan dat hij wel minder werd gepest op school. Uiteraard had het jongetje het pak aan naar Comic Con, waar hij veel aandacht kreeg. Finman had het fijn gevonden als iemand hem vroeger ook had geholpen toen hij 10 was en besloot onder andere daarom om Meehan te helpen. Finman heeft inmiddels zijn oude bedrijf Botangle weer opgekocht en wil deze omvormen tot een groot educatie platform.

Waarschijnlijk zal hij hiervoor blockchain technologie gebruiken. Zelfs de ING is tegenwoordig met de technologie bezig en heeft onlangs zijn eerst handelsfinanciering gesloten op basis van de blockchain.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Jonge Bitcoin miljonair bouwt Dr. Octopus pak om verrassende reden
Sluiten