Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 mrt 2018

Maak kennis met ‘s werelds eerste Bitcoin monument

Heb je ooit gehoord van Kranj? Wij ook niet. Blijkbaar is het een pittoresk, oud stadje in de Sloveense Alpen. Een naam die je meteen weer mag vergeten, maar toch krijgt het dorpje opeens wereldwijd uitgebreid de aandacht. Met een bijzondere reden: in Kranj staat ‘s werelds eerste Bitcoin-monument. Ja, dat lees je goed. De digitale munt siert nu een rotonde.

‘S werelds eerste Bitcoin monument

Het drie ton wegende monument staat in het midden van een rotonde. De expres niet helemaal gecentreerde ring toont het bekende Bitcoin-logo, met opzet een beetje roestig. Het stadje pronkt met de unieke mijlpaal. Voor zover bekend staat er nergens een Bitcoin-monument, wereldwijd zelfs. De kosten zijn naar verluidt gesplit met Bitstamp, een bekende online beurs waar je cryptocurrencies kunt verhandelen.

Bitcoin monument

De burgemeester van Kranj kwam op het idee na een Facebook poll. Inwoners vonden het blijkbaar wel een goed idee om de munt zo te eren. De website van de designer, ene Aleksander Frančeškin, is net zoals Bitcoin zelf helaas gecrasht. De digitale munt kreeg de afgelopen dagen flinke klappen na slecht nieuws. Zo blijft nieuws rondom regulatie binnenstromen, en staat Google binnenkort geen cryptoreclames meer toe.

 

Bitcoin monumentAch, hoe het ook afloopt met de digitale munt, we hebben in ieder geval dit monument nog. Een fysiek bewijs van een hype waar we allicht over tien jaar lachend op terug kijken, ons verbazende om hoe iedereen zich gek heeft laten maken. Of het is juist het begin van een grote revolutie. We gaan het ontdekken! Over tien jaar gesproken, hoeveel is Bitcoin eigenlijk over tien jaar waard? Deze Harvard professor heeft alvast een antwoord voor je.

?Lees ook: Bitcoin duikt onder 8.000 dollar na slecht nieuws Google ?

 

Reageer op artikel:
Maak kennis met ‘s werelds eerste Bitcoin monument
Sluiten