Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 sep 2019

Bitcoin: vier mythes die we direct kunnen vergeten

Vorige week crashte de Bitcoin hard. Daarmee verdwenen er tientallen miljarden geïnvesteerd vermogen van de beurs. Tegelijk met een enorme som geld verdampte ook direct vier mythes over de Bitcoin. Wij zetten ze voor je op een rij.

De nieuwe minimumkoers is $ 10.000,-

Inmiddels zien we dat de Bitcoin vaker onder dan boven de $ 8.000,- beweegt. Eerder deze zomer verkondigden Bitcoin-optimisten dat de koers ‘nooit meer’ onder de $ 10.000,- zou komen. Dit hoeven we niet uit te leggen.

De bitcoin als safe haven voor economische problemen

Nog niet zo lang geleden werd gesteld dat de Bitcoin bij allerlei problemen als ‘veilige haven‘ kan fungeren voor investeerders die de waarde van hun geld veilig willen stellen. Met 20% verlies in één week is de Bitcoin veel, maar geen veilige haven voor klimaatvluchtelingen te noemen.

De eerste door toezichthouders goedgekeurde ETF is nabij

Al lange tijd wordt gesteld dat de handel in cryptofondsen een grote stap naar volwassenheid zet als er in fondsen gehandeld kan worden. Hierbij koop je niet één cryptomunt maar koop je een ‘mandje’ cryptomunten. Diverse partijen hebben al een aanvraag gedaan. Tot nu heeft de SEC deze vergunning gewijzigd met als argument dat de markt te klein en daarmee te gevoelig is voor manipulatie. Als de SEC echter op zoek is naar een stabiele basis voor een ETF-vergunning kan men na vorige week nog even doorzoeken. Een ETF lijkt dan ook weer ver(der) weg.

Opties zijn goed voor de Bitcoin-handel

Eerst zou cryptobeurs Bakkt de week positief openen door de lancering van cryptobeurs Bakkt. Daar bleek echter geen koerswinst te behalen te zijn. Vervolgens bleek dat het cancelen van een groot aantal long-posities op Bitmex de crash van afgelopen dinsdag in gang zetten. Als derde probleem met Bitcoin-opties blijkt dat de koersen dalen voor de fatale handelsdag van de maand voor opties op crypto-optiebeurs CME. Daarmee hebben de opties eerder een verlammende werking op de Bitcoin-koers dan dat zij de markt helpen. Op langere termijn kan dit uiteraard anders zijn en wel positief zijn voor de Bitcoin. We zijn dan ook benieuwd wat de Bitcoin de komende voor ons in petto heeft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
Bitcoin: vier mythes die we direct kunnen vergeten
Sluiten