Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 mei 2018

‘Bitcoin nog steeds populairste cryptocurrency in Nederland’

Bitcoin was vooral na de zomer van vorig jaar een gigantische hype. Opeens werd het een mainstream interesse, een investering voor de doorsnee consument. Met alle gevolgen van dien. Men sprong er grotendeels in vanwege FOMO. Oftewel, fear of missing out.

Nederland blijft verzot op Bitcoin

De angst om de boot te missen dus. Alle succesverhalen schepten hoop. Niemand wil zulke enorme winst op de korte termijn mislopen. Gratis geld. Althans, daar leek het op. Al die investeringen en lege hype leidden tot de onvermijdelijke bubbel.

Echt degelijke groei komt voort uit adoptie en innovatie, niet uit hype. En dat hebben we gemerkt. Bitcoin is binnen een maand flink gezakt. Op het moment van schrijven is een Bitcoin 9200 dollar waard. Minder dan de helft van het hoogtepunt van december.

Bitcoin

Het is een investering voor de lange termijn, en met dat inzicht in het achterhoofd is er niks aan de hand. Maar ja, hebben al die consumenten daar het geduld voor? Een groot gedeelte zal eruit gestapt zijn.

Maar toch blijft het een hot topic. Uit onderzoek van Multiscope onder meer dan 7000 Nederlanders komen intrigerende conclusies voort. 95 procent van alle consumenten kent überhaupt Bitcoin. De percentages liggen bij altcoins zoals Ethereum, Ripple en Litecoin een stuk lager.

Van al het geld dat Nederlanders in cryptovaluta steken, zit 43 procent in Bitcoin. Verder zijn de eerdergenoemde altcoins het meest populair. De ondervraagden die nu nog van plan zijn om in de toekomst te gaan investeren, gaan grotendeels voor Bitcoin.

Dan hebben we het over 38 procent. De cryptomunt wordt gevolgd door Ripple met 34 procent en Ethereum, met 29 procent. Maar hoe zien die investeerders er dan uit? Het zijn vooral mannen tussen de 18 en 34, zo blijkt uit het rapport.

Ze zijn meestal hoogopgeleid, en hebben een bruto inkomen van maximaal 3500 euro per maand. Gemiddeld zijn de bezitters maar liefst 25 minuten per dag met cryptocoins bezig. Dat kan het handelen zelf zijn, het checken van nieuws maar ook het praten met anderen over de materie.

Wist je trouwens dat het nog steeds slecht af kan gaan lopen met Bitcoin? Hier lees je waarom. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief, voor het laatste nieuws rondom crypto.

Multiscope

Reageer op artikel:
‘Bitcoin nog steeds populairste cryptocurrency in Nederland’
Sluiten